18.04.18
Beisbol i Softbol

Les seleccions sub-16 de beisbol i softbol, a Praga

Debuten demà contra combinats de tota Europa que aspiren a disputar les World Series als Estats Units

Les seleccions catalanes sub-16 de beisbol masculí i de softbol femení han viatjat avui a Praga per disputar, des de demà fins diumenge, el torneig PONY League, acrònim de Protect Our Nation’s Youth, d’àmbit europeu. Es tracta del primer viatge internacional dels equips de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol (FCBS) aquesta temporada, en la qual tenen previstes altres participacions d’abast continental. El combinat de beisbol, format per integrants de la Catalunya Baseball Academy U16, ha pogut preparar la competició de la capital txeca amb una sèrie d’amistosos contra l’Acadèmia Piemonte, d’Itàlia, o la Selecció de Brussel·les Little League U16. La selecció de softbol, en canvi, ha convocat un total de cinc entrenaments per preparar el campionat.

Equip de Senior League de beisbol.

Objectiu: Estats Units
L’expedició catalana intentarà fer un bon paper i guanyar-se un lloc entre els millors equips d’Europa, tal com han aconseguit recentment d’altres seleccions de la FCBS. El somni de tots els participants és el mateix, ja que el premi per al campió serà un bitllet per les World Series dels Estats Units. L’equip de beisbol està enquadrat en el grup A i tindrà com a rivals un dels dos combinats dels Països Baixos, el Tigers of Balashikha rus, Israel i la selecció de Praga. Els dos primers de cada grup disputaran els quarts de final. Pel que fa al conjunt de softbol, en el grup C, tindrà un rival menys que l’equip masculí. Els adversaris seran una de les dues seleccions d’Ucraïna, els Eagles Green txecs i els London Mets anglesos. En el seu cas, també han de ser primeres o segones per passar a quarts.

Cartell PONY league de beisbol i softbol a Praga.

Els principals clubs, representats
Dins de l’equip de beisbol, amb Edgar Hernández al capdavant, hi ha un total de 18 jugadors, on destaquen els 7 jugadors aportats pel CB Viladecans. La resta d’equip està conformat per 5 jugadors del CB Barcelona, 3 del CBS Sant Boi, 2 de l’Hèrcules d’Hospitalet i 1 jugador dels Drac’s de Manresa. Per la seva banda, el combinat de softbol, sota el comandament d’Emmanuel Francis està format per un total de 16 jugadores. D’aquest total cal destacar les 8 jugadores del CBS Sant Boi, que és l’equip que més jugadores té convocades. Juntament amb elles, també han viatjat a Praga 3 jugadores del CB Viladecans, 2 de l’Hèrcules d’Hospitalet, 2 del Projecte de Softbol Gavanenc i 1 del CB Barcelona.