17.04.18
Solidaritat

Escalada per la llibertat al Cavall Bernat

Una cadena humana de 8 km portarà les fotos dels presos i exiliats polítics des de Collbató fins al cim de l’agulla montserratina

Amb el lema ‘Faran el Cim’, l’Associació Catalana pels Drets Civils ha organitzat el pròxim 28 d’abril una cadena humana de 8 km que unirà l’església de Collbató amb el cim del Cavall Bernat. L’esperit d’aquesta iniciativa és fer possible que els presos i exiliats polítics catalans arribin simbòlicament fins al capdamunt de l’agulla montserratina, ja que fotografies emmarcades de tots ells aniran passant de mà en mà fins al peu del Cavall Bernat. Una vegada allà, una cordada formada per bombers i escaladors de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) pujarà les fotografies fins al cim, en el moment culminant de tota l’acció. Les inscripcions per participar-hi ja estan obertes.

Funcionament
La cadena humana està estructurada per trams amb inici a Collbató. Passarà per Sant Joan, el Pla dels Ocells i la Serra de les Lluernes fins arribar al Cavall Bernat. El recorregut total és de 8 km, amb un desnivell positiu d’uns 650 metres. L’organització vol deixar clar que no serà una marxa i, per tant, els participants es desplaçaran fins al seu tram i restaran al lloc indicat fins al final de l’activitat. Després tornaran pel mateix camí. En aquest sentit, es demana portar impresa l’acreditació que acompanya el correu electrònic de confirmació de la inscripció, on consta la informació del tram i l’hora de sortida des de Collbató.

L’alpinisme i l’excursionisme, implicats
La presentació de ‘Faran el Cim’ va tenir lloc a la seu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i va comptar amb representants de la FEEC, la Crida per la Llibertat, l’Assemblea, l’Associació Catalana pels Drets Civils i Ferran Latorre. L’alpinista establert a Osona va demanar més implicació per part del món de l’esport davant la injustícia que manté els polítics catalans empresonats i exiliats.  Per la seva banda el president de la FEEC, Jordi Merino, va recordar el paper que ha jugat la federació des de la seva fundació el 1920 i va remarcar la posició clara d’aquesta davant la situació actual en la qual es troba el país.

Més Informació