12.04.18
Patinatge

Set medalles en la Copa d’Europa de patinatge de velocitat

Catalunya va obtenir un botí de 3 ors, 3 plates i 1 bronze en la prova disputada a Lagos (Portugal)

L’equip d’Alt Rendiment de la Federació Catalana de Patinatge (FCP), l’ARC-Catalunya, va completar una actuació brillant en el XV Torneig Internacional Terras do Infante de Lagos (Portugal), que era la segona etapa de la Copa d’Europa de Patinatge de Velocitat. El combinat català es va penjar set medalles, tres d’or, dues de plata i una de bronze, en una competició que acollia 800 patinadors de clubs de tota Europa, a més de Colòmbia i Guatemala. La pluja que va caure durant el cap de setmana va alterar el programa i va obligar a cancel·lar algunes proves.

Luisa María González, protagonista
Dos dels tres ors catalans els va guanyar Luisa María González en la categoria juvenil. Un va ser en els 500 m Esprint i l’altre, en els 8.000 m Puntuació. La tercera victòria també va ser d’un juvenil, Nil Llop, que es va imposar en els 500 m Esprint. Les tres medalles de plata les van obtenir Teresa Moreno i Ainoa Carreño, en la categoria júnior; i Carla Álvarez, en la cadet. Moreno va ser segona en els 500 m Esprint; Carreño, en els 10.000 m Puntuació; i Álvarez, també en els 500 m Esprint. L’única medalla de bronze la va assolir Rafael Heredia, en acabar tercer els 500 m Esprint en categoria júnior.

Els i les participants en la Copa d'Europa de Lagos de patinatge de velocitat.
Components de l’equip del programa d’Alt Rendiment de la FCP.

Triomfs en les generals
En la general de la Copa d’Europa de velocitat, que inclou les proves de 300 i 500 m, i d’un quilòmetre, Nil Llop i Luisa María González van ser primers; Carla Álvarez i Teresa Moreno, segones; i Rafael Heredia, tercer. En la Copa d’Europa de fons, que abasta les competicions de 3 a 10 km, González també va ser primera i Ainoa Carreño, segona. Aquest any, l’equip del programa d’Alt Rendiment Català té nou components: Natàlia Vidal (sènior); Rafael Heredia, Àlex Nieto, Ainoa Carreño i Teresa Moreno (júnior A); Nil Llop i Luisa María González (junior B); i Carla Álvarez (Infantil).

Barcelona 2019, en l’horitzó
Després de la competició anterior, el Trofeu de les 3 pistes, on el combinat català també va obtenir excel·lents resultats, la directora tècnica de la FCP i màxima responsable del programa d’Alt Rendiment, Mònica Piosa, va definir el bon moment del patinatge de velocitat català: “Estem a un any de la celebració dels World Roller Games a Barcelona i el nostre objectiu és recollir els fruits del treball dut a terme en els darrers dos anys. Esperem que es pugui visualitzar amb la selecció del màxim nombre de patinadors/es del programa ARC de la Federació Catalana”. Amb la participació d’una delegació pròpia de Catalunya, segur que tot aquest grup d’esportistes tindria l’oportunitat de brillar davant del seu públic, tal com ha demostrat a Portugal.