03.04.18
Korfbal

Catalunya és sisena al mundial sub-19 de korfbal

Les derrotes contra Portugal (13-12) i Anglaterra (20-12) van deixar la selecció fora de la lluita pel podi

La selecció catalana sub-19 es va haver de conformar amb la sisena plaça en l’Open European Korfball Championship, el campionat d’abast mundial de la categoria disputat a Leeuwarden (Països Baixos). El conjunt d’Albert Parrón i Javier Navarro arribava a la cita amb l’ambició de lluitar pel podi, vista la seva experiència de l’any passat i la trajectòria conjunta de tota la generació de jugadors i jugadores com a bloc. La derrota contra Portugal en la primera fase (13-12), però, va condemnar Catalunya a jugar els quarts de final contra Anglaterra, que no va tenir pietat (20-12) i la va relegar a la lluita per a la cinquena plaça. Els anglesos i els portuguesos van ser els dos equips que van acabar en tercera i quarta posició, just pel darrere dels eterns favorits, els Països Baixos (campió) i Bèlgica.

Debut prometedor
El primer partit de Catalunya va acabar amb victòria, 12-16 contra Nova Zelanda. El duel contra la màxima favorita, els Països Baixos, era un mer tràmit (derrota, 31-3), abans de jugar-se la segona plaça del grup contra Portugal. Els catalans es van arribar a avançar 2-7 i van afrontar els darrers minuts amb avantatge (10-12). Tanmateix, els lusitans van ser més efectius en el tram decisiu i van obtenir un triomf (13-12) clau per al destí d’un combinat i l’altre. Mentre Portugal es va enfrontar a la República Txeca als quarts de final (15-13), la selecció catalana ho va fer contra Anglaterra, que va marcar la diferència des del primer moment (6-2).

Un nou objectiu
Fora de la lluita per a les medalles, Catalunya ja només podia optar a la cinquena plaça. Un objectiu menor que també requeria un esforç addicional de superació anímica. El conjunt de Parrón i Navarro va patir per superar el primer escull (17-16 contra Hongria), en un duel que el rival va arribar a dominar amb relativa claredat (4-8). L’últim enfrontament contra Alemanya ja va ser una altra història (24-13), malgrat que la selecció catalana va ser capaç de mantenir la igualtat fins al minut 26 (11-11). El desgast per un torneig tan curt i intens també va passar factura.

Fotos: Marco Spelten (@actiefotografieNL)