02.04.18
Futbol Sala

Les seleccions catalanes tornen de França amb un triomf i bones sensacions

L’equip femení de futbol sala va anar de menys a més i el masculí no va poder encadenar la segona victòria per l’arbitratge

Les seleccions catalanes de futbol sala van fer un gran paper durant els quatre amistosos -dos masculins i dos femenins- disputats aquest cap de setmana a França. Malgrat només haver aconseguit un triomf -el dels nois el primer dia, 4-5-, els combinats dirigits per Christian Roldan van mostrar un alt nivell competitiu, tenint present que no hi havia els efectius més habituals. “L’objectiu era donar oportunitats a diverses jugadores de la lliga catalana, d’un caire més jove i més novell, amb una mitjana d’edat de 20 a 22 anys. Ha anat millor del que esperàvem, ja que França sí que repetia el bloc del mundial”, explica el tècnic sobre el conjunt femení, que dissabte va perdre 4-1 però diumenge només va caure per la mínima (2-1). Pel que fa a l’equip masculí, està convençut que l’arbitratge va ser clau perquè no pogués encadenar una segona victòria (3-1).

La selecció catalana femenina de futbol sala, contra França el 2018.

Víctimes dels nervis de l’inici
El primer partit va ser el França-Catalunya femení, on les 11 jugadores catalanes van acusar els nervis pel debut internacional durant la primera part (3-0). Ja a la represa, el combinat de Roldan va saber trobar el seu lloc sobre la pista i el resultat parcial (1-1) hauria pogut ser un altre si la selecció catalana no hagués fallat 2 dobles penals. “Queda molta feina per fer però les sensacions han estat molt bones”, reconeixia l’entrenador sobre el 4-1 final.

La selecció catalana de futbol sala, contra França el 2018.

Domini aclaparador
El debut de la selecció masculina va ser immillorable, fins al punt que el resultat final (4-5) es queda molt curt tenint present el rendiment mostrat. “El domini ha estat aclaparador per ocasions i per possessió de pilota”, relata Roldan, que creu que la golejada no va ser possible només “pel porter francès i per la falta de punteria”. De fet, els francesos tan sols van poder maquillar el resultat gràcies a un doble penal a mig minut per a la conclusió del duel, que en tot moment es va caracteritzar per l’espectacle: “El partit ha estat trepidant i ha enganxat el públic local”.

Mereixien l’empat
Ja diumenge, la selecció femenina va ratificar l’evolució mostrada durant la segona part de dissabte. El marcador va reflectir un empat (1-1) durant gairebé tot el partit i, segurament, aquest hauria estat el resultat més just. França es va avançar definitivament quan el duel ja expirava i, ja en l’últim moment, Catalunya va veure com no li assenyalaven un penal molt clar a favor, que fins i tot va provocar les disculpes de l’àrbitre.

França-Catalunya. Futbol Sala. 2018: Foto: Yannick Pons.
Foto: Yannick Pons.

Catalunya i el públic, perjudicats
El segon França-Catalunya masculí va estar marcat per una actuació arbitral “molt estranya”, que no va deixar content ni tan sols el conjunt local, gran beneficiat des del punt de vista del resultat: “El mateix públic ha acabat estant en contra dels àrbitres perquè les seves decisions anaven en detriment de l’espectacle. I l’entrenador francès m’ha reconegut que un partit així no serveix per extreure cap conclusió tàctica”, comenta Roldan, conscient que els seus jugadors van acabar empipats amb raó.

França-Catalunya. Futbol Sala. 2018: Foto: Yannick Pons.
Foto: Yannick Pons.

Tot, en 3 minuts
Després que el 0-0 s’allargués tot el partit, els francesos es van avançar per primera vegada de doble penal quan faltaven 3 minuts. La selecció catalana va empatar tot seguit però va encaixar el 2-1 de volea perfecta, a causa del desconcert provocat per la mala gestió arbitral d’una lesió en un córner. El 2-2 hauria pogut arribar gràcies a un penal a favor que es va assenyalar en primera instància, però que les exagerades protestes locals van convertir en una falta fora l’àrea. La indignació catalana va derivar en una pèrdua de pilota, que va originar el 3-1 al contraatac. Un resultat gens indicatiu del potencial de la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS), que pot albirar amb gran optimisme l’objectiu del mundial absolut masculí d’Argentina 2019.