29.03.18
Futbol Sala

Doble França-Catalunya de futbol sala femení i masculí

Els combinats de la FCFS jugaran dissabte (19 h les noies i 21 h, els nois) i diumenge (17 i 19 h) al districte de Nimes

Les seleccions catalanes absolutes masculina i femenina de futbol sala tenen un doble compromís aquest cap de setmana a Marguerittes, al districte de Nimes. S’enfrontaran als combinats absoluts francesos, tant dissabte com diumenge, amb idèntic ordre dels enfrontaments. Dissabte, a les 19 h, serà el torn de les noies, i a les 21 h, el dels nois. Diumenge, els partits es jugaran a les 17 i a les 19 h. Els duels s’emmarquen en la commemoració del 10è aniversari del club local, el Futsal Marguerittois, i significaran un bon test per tenir presents nous jugadors i jugadores amb vista a convocatòries futures. La Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS) ha volgut tenir en compte el criteri de representativitat de la majoria de clubs a l’hora d’escollir les dues llistes d’efectius, i això permetrà la detecció de nous talents.

Christian Roldan, seleccionador català femení.
Christian Roldan, seleccionador català. Foto: Svetlana Akimova.

Roldan, doble tècnic
En aquesta ocasió, el seleccionador català tant de l’equip masculí com del femení serà Christian Roldan, el preparador habitual de les noies. L’equip tècnic que conduirà els nois a preparar el mundial de l’Argentina 2019 no començarà a treballar específicament fins al mes de setembre. Per tant, Roldan era la millor opció per assumir la responsabilitat de manera interina. Joan Martínez, absent a Marguerittes, exercirà de segon entrenador de la selecció masculina quan es comenci a forjar el nou projecte de manera intensiva, mentre prepara de manera paral·lela el mundial sub-20 de Colòmbia del mes de novembre, on Catalunya arribarà com a campiona d’Europa.

Dies de debuts
Roldan troba positiu haver obert aquesta convocatòria a “gent nova i jove que, com a premi a la seva trajectòria, viurà la primera experiència internacional”. L’equip femení no tindrà cap de les cinquenes classificades al mundial de Balaguer de l’any passat, però sí jugadores que van participar en els entrenaments previs. El seleccionador reconeix que només ha pogut portar a terme una “sessió conjunta” de preparació. Per tant, considera que els dos partits seran tot un repte: “Les franceses tindran 6 de les jugadores que van ser Balaguer, on ens va costar molt guanyar-les. Pel que fa als nois, està convençut que disposa d’un “bon bloc, amb jugadors ofensius de molta qualitat”, que pot buscar bons resultats contra França.

Les escollides i escollits
La convocatòria femenina està formada per les següents jugadores: Elena Losantos i Clara Gustà (Manuel Blancafort); Marina Benet i Naiara Zárate (Teià); Eva Moral (Llinars); Sandra Díaz (Tiana); Eva Guardiola (Alcarràs-Fraga); Verónica Moreno (Jovents Balaguer); Corina Marín (Orange Papiol); Sandra Meca (Orange Castellbisbal); i Iris Aixalà (Borges). Pel que fa a la masculina, els jugadors són els següents: Sergi Cuadrado i Joan Pérez (Sagrerenc); Juan Morales i Marc Sánchez (Teià); Eric Alexander i Jaume Bonada (Ripoll); Sergio Saavedra (Dante); Èric Rodoreda (Sansur); David Martín (Granollers); Ramon Picó (Montsant); Daniel Casanovas (Padre Samián Sagrados Corazones); i Cai Badal (Betània-Patmos).