28.03.18
Política Esportiva

[COMUNICAT] Les estelades continuen estant permeses als estadis

La sentència d’avui sobre la final de Copa del 2016 només parla de la legitimació de l’FC Barcelona per recórrer. L’autorització cautelar derivada del recurs de Drets segueix vigent

El Tribunal Superior de Justicía de Madrid ha fet pública avui una sentència on només confirma que el FC Barcelona no estava legitimat per recórrer la prohibició de les estelades en la final de la Copa del Rei del 2016. Aquesta sentència en cap cas entra en el fons de la qüestió de la legalitat de l’exhibició d’estelades en espectacles esportius.

És el recurs de Drets el que va permetre que les estelades poguessin entrar a l’estadi Vicente Calderón per al Barça-Sevilla de fa dos anys, a través d’una mesura cautelar. Mentre el recurs de Drets defensava els drets individuals d’uns socis en concret, el del Futbol Club Barcelona va ser presentat com a persona jurídica que volia vetllar pel conjunt de la seva massa social. Avui només s’ha confirmat la no legitimació del club per recórrer la prohibició del 2016.

Drets encara és a l’espera de la resolució d’un recurs contenciós-administratiu que ratifiqui la legalitat de l’exhibició d’estelades. Tanmateix, entén que, amb vista a la final d’aquest any, segueix prevalent la mesura cautelar del 2016. Les estelades només podrien ser il·legals -per a la justícia espanyola- si hi hagués una sentència ferma que així ho indiqués.