28.03.18
Korfbal

Ambició de podi en el mundial sub-19 de korfbal

L’experiència acumulada en les cites anteriors dispara les expectatives d’una selecció catalana molt consolidada

Com cada any per Setmana Santa, Catalunya disputa, de divendres a diumenge, la primera cita internacional de la temporada de korfbal per seleccions. Es tracta del mundial sub-19, que aquest 2018 tornarà a tenir lloc a Leeuwarden i que, com a novetat, estrenarà la plena oficialitat per part de la federació internacional (IKF). Aquesta circumstància també ha fet que la competició hagi canviat de nom, ja que ha passat a anomenar-se Open Europeu sub-19 de la IKF. Tot i això, manté la seva dimensió mundial, per la presència del Brasil i de Nova Zelanda, que precisament serà el primer rival de la selecció catalana (divendres, 9.55 h). Encara el mateix dia, l’equip s’enfrontarà a la màxima favorita, els Països Baixos (13.25 h), i a Portugal (16.10 h). Els quarts de final i les semifinals seran dissabte, mentre que totes les finals estan reservades per diumenge.

El podi és possible
La generació que disputarà aquesta competició és una de les més talentoses del korfbal català, com demostra el fet que es va quedar a un sol pas del bronze (16-17, al gol d’or) contra Anglaterra al mundial sub-17 del 2016. Tanmateix, l’any passat, el combinat català -ja sub-19- només va poder ser setè, després d’haver perdut les opcions de podi a causa de dues derrotes, una altra vegada al gol d’or, contra Portugal (10-11) i la República Txeca (11-12). L’inici del torneig havia estat espectacular, amb dues victòries contra Polònia (6-3) i la Xina (13-4). Onze dels catorze components de Catalunya en aquella cita repeteixen convocatòria, amb la qual cosa és d’esperar que puguin imposar la seva experiència. El seleccionador català, Albert Parrón, ho té clar: “Esperem tots plegats fer un bon paper i portar Catalunya al podi”.

Mundial Sub-19 Catalunya Korfbal
Fotos: Marco Spelten (@actiefotografie)

Objectiu: segona plaça de grup
“Som un equip amb jugadors de molta qualitat i físicament potents. Creiem que el grup està preparat per afrontar el torneig amb moltes expectatives, malgrat no haver pogut fer gaires entrenaments”, afirma Parrón, que recalca el grau de compenetració del bloc que dirigeix: “Tots ells ja es coneixen de les seves respectives lligues i altres competicions de selecció. Això fa que hi hagi un molt bon ambient per competir com a grup de persones consolidat”. Sobre les expectatives concretes, creu que Catalunya té condicions per quedar segona de grup rere els Països Baixos: “Els altres rivals ens ho posaran difícil però estem més que preparats per assolir aquest repte”. En aquest sentit, no dubta que l’expedició viatja a Leeuwarden “amb il·lusió i amb les ganes de tornar amb una medalla”.

Experiència de segon any
La convocatòria la componen els següents jugadors: Maria Castillo, Berta Martínez, Ivette Royo, Júlia Combis, David Puertas, Quim Espadalé i Carles Piqueras (Platja d’Aro); Aitana Segura, Pau Segura i Albert Góngora (Montcada); Anna Grima i Sandra Moya (Castellbisbal); i Roc Margaix i Tomás Bussano (Barcelona). Aitana Segura, Góngora i Moya són les úniques novetats respecte a l’edició de l’any passat.

Els partits es podran seguir en directe a través dels següents enllaços de Youtube:

Pavelló 1:  2: