22.03.18
Esquí de muntanya

El Tour de Rutor, següent etapa de la selecció d’esquí de muntanya

Genís Zapater i Jordi Palomares representaran Catalunya en la competició, de tres etapes i part de La Grande Course

La selecció catalana d’esquí de muntanya viurà un nou episodi en el seu intens mes de març amb la disputa del Tour de Rutor, entre el divendres dia 23 i el diumenge 25. La cursa, com l’Altitoy-Ternua i la Pierra Menta -també amb representació de Catalunya-, forma part del circuit de La Grande Course, on totes les competicions són per parelles. En aquesta ocasió, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) estarà present en la línia de sortida amb un equip format per Genís Zapater (Ski Club Camprodon) i Jordi Palomares (CE Cerdanya Skimo Team), que intentaran reeditar les bones classificacions de les participacions anteriors.

Tres etapes
El Tour de Rutor es disputa a la Vall d’Aosta (Itàlia) i consta de tres etapes, amb un total de 7.000 metres de desnivell positiu acumulat. Una altra característica és que és una prova molt multitudinària, ja que aplega més de 300 equips. Ni Genís Zapater ni Jordi Palomares havien participat encara en La Grande Course 2018 però sí que arriben a la competició amb precedents destacats. Zapater ve de representar Catalunya en la Sellaronda, també a Itàlia, formant equip amb Pere Rullan (La Molina CE), on va aconseguir acabar entre els 25 primers. Fa dos anys, a la Vall d’Aosta, i amb Marc Solà (Ski Club Camprodon) de parella, va ser 19è. La del 2016 és l’última edició disputada, ja que és una cursa bianual. Pel que fa a Jordi Palomares, acredita un treballat podi a la Pocatraça, cursa vàlida per al campionat de Catalunya d’esquí de muntanya individual.