21.03.18
Dards

Tots els catalans superen alguna eliminatòria a Torremolinos i a Gibraltar

L’actuació en aquests dos esdeveniments internacionals referma l’evolució dels esportistes de la Federació Catalana de Dards (FCD)

Quatre representants de la Federació Catalana de Dards (FCD) van participar la setmana passada en els oberts de Torremolinos i Gibraltar. Dos esdeveniments internacionals que es disputen de manera consecutiva i que es retroalimenten de participants, malgrat que el primer està organitzat per la federació britànica (BDO) i el segon, per la mundial (WDF). L’expedició catalana estava formada per Toni Muñoz (Palafrugell CD), Toni Rodríguez i Toni Gragera (CD Olot), i Raúl Invernon (independent). Tots ells van aconseguir superar, com a mínim, alguna eliminatòria.

Gibraltar Open de Dards 2018
Gibraltar Open de Dards 2018

Doble triomf de Muñoz
Al BDO Torremolinos Open 2018 -del 13 al 16 de març-, en la categoria individual, el català que va arribar més lluny va ser Toni Muñoz. Va ser capaç de plantar-se a la tercera eliminatòria i, per tant, al quadrant final. La mala sort va fer que, en la segona ronda, s’enfrontés a un altre esportista català, Toni Gragera, cosa que reservava l’èxit a un sol representant de la FCD. Muñoz, que en el debut havia derrotat l’escocès Wullie Burns (4-1), es va imposar per 4-0. El següent duel va ser contra Dyson Parody, vell conegut de Gibraltar i habitual en aquest torneig, que va vèncer 4-1 i va relegar Toni Muñoz al 17è lloc, que equival a sumar 3 punts per al rànquing de la BDO. Raúl Invernon va caure en la segona eliminatòria contra el romanès Adrian Frim (1-4) i Toni Rodríguez, en la primera enfront de l’escocès Darren Armstrong (4-3).

Reacció a Gibraltar
En canvi, dissabte al XV Gibraltar Darts Open 2018, Invernon i Rodríguez van ser 17ns d’un centenar de participants, tot seguint la tendència de superar eliminatòries en la gran majoria de cites internacionals d’aquesta temporada. Una evolució que, tard o d’hora, els repercutirà en bons resultats. En Raúl va perdre per la mínima, al joc de desempat (3-4), davant l’anglès Ian Binge, que va acabar cinquè. Per la seva banda, Toni Rodríguez també va ser derrotat en la tercera eliminatòria per Adrian Frim, el romanès que va acabar sent novè i que havia vençut el dia anterior l’Obert de Torremolinos, després de superar Invernon en el seu camí cap a la final. Abans, Rodríguez havia eliminat Dan Cross (Anglaterra) per 4-0 i George Ferderico (Gibraltar), per 4-2, mentre Invernon també havia estat el botxí del local Johnny Remorino (4-1). Toni Muñoz es va quedar a la segona ronda en superar el debut amb contundència (4-0) i perdre a continuació (1-4). Toni Gragera no va tenir opció (0-4) contra Paul Francis (Gibraltar).