20.03.18
Pitch and putt

Cinc catalans, campions amb Europa

La seva participació és decisiva per derrotar Sud-amèrica en el Fernando Morgado’s Trophy de pitch and putt (24,5-9,5)

La primera edició del Fernando Morgado’s Trophy es va jugar a Puerto Velero, Xile, del 16 al 18 de març. Aquesta és una competició entre les seleccions de Sud-amèrica i d’Europa, que ret homenatge a qui va ser un dels impulsors de l’esport del pitch and putt a Xile i a tot Sud-amèrica, el Doctor Fernando Morgado. La selecció europea es va imposar amb contundència (24,5 punts a 9,5) amb la participació de cinc jugadors catalans: Pilar Montero (P&P Vallromanes), David Solé (P&P Cambrils), Jordi Serra (P&P Xerinola Tennis Mora), Manuel Amor (P&P Badalona) i Josep Cortada (P&P Vallromanes). Paral·lelament, els dies 17 i 18 també es va jugar l’Open de Xile al mateix camp, també amb bon rendiment dels representants de la Federació Catalana de Pitch & Putt (FCPP).

Les seleccions participants al Fernando Morgado’s Trophy de pitch and putt.
Les seleccions participants al Fernando Morgado’s Trophy.

La igualtat dura una volta
Durant els 3 dies de competició hi havia diferents punts en joc, en les modalitats de parelles i individuals. Després de la primera volta, en la que es jugava per parelles, el resultat era d’empat a 3. En la segona volta, també per parelles, Europa va començar a marcar la diferència (5-1). Posteriorment, en les dues voltes individuals, el domini visitant encara va ser més clar i el resultat final va ser de 24,5-9,5. Al marge dels catalans, la selecció europea comptava amb un jugador eslovè, Jozef Klančnik, i cinc irlandesos: Ian Farrely, Alan Hanlon, Eamon Gibney, Mark Millar i John Ross Crangle. Per l’equip sud-americà, hi havia els xilens Joaquín Cataldo, Gustavo Cortez, Claudio Ogaz , Alejandro Moraga, Cristóbal Andrade, Alejandro Huerta, Eliseo Gracia i Guillermo Ramírez; els argentins Gonzalo Martínez de Giorgio i Óscar Caserta; i el brasiler Adauto Rodrigues Moraes.

La selecció europea, al Fernando Morgado’s Trophy de pitch and putt.
La selecció europea.

Triomf de Montero
El millor resultat dels catalans en el Fernando Morgado’s Trophy el va aconseguir Manuel Amor, que jugava com a cocapità de la selecció europea juntament amb Mark Millar. Amor va guanyar tots els enfrontaments que va jugar. Per darrere d’ell van destacar Jordi Serra i Pilar Montero, que van guanyar tres partits i només en van perdre un. Pel que fa a l’Open de Xile, va ser guanyat per Mark Millar amb 108 cops, seguit dels també irlandesos Eamon Gibney i John Ross Crangle. Els primers catalans van ser Manuel Amor i David Solé, empatats en cinquena posició a 7 cops del guanyador. Pilar Montero va ser la guanyadora de l’Open en la categoria femenina.