19.03.18
Esquí de muntanya

Quarta plaça d’Oriol Cardona i Marc Pinsach en la Pierra Menta

Kilian Jornet va haver d’abandonar per lesió quan tenia la victòria final gairebé a la butxaca

Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) i Marc Pinsach (CE Cassanenca) van aconseguir una històrica quarta posició en la 33a edició de la Pierra Menta d’esquí de muntanya. Amb aquest resultat, els dos components de la selecció catalana van superar la seva millor plaça històrica, la setena, que ja havien aconseguit per separat en presències anteriors. Pel que fa a la resta de components de l’equip de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Marc Solà (Ski Club Camprodon) i Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team) van ser 30ns en la categoria absoluta, de quatre etapes, mentre que, en la categoria júnior -dues etapes-, Júlia Massagué (UE Vic) i Paula Sellol (La Molina Club d’Esports) van ser sisenes; i Narayan Macià (UE Vic) i Òscar Simó (La Molina Club d’Esports), 25ns.

Pierra Menta 2018 d'esquí de muntanya.
Els catalans, en la Pierra Menta 18. Foto: Ton Massagué/FEEC.

La mala sort de Jornet
La quarta plaça de Cardona i Pinsach va tenir un punt amarg, ja que Kilian Jornet (AE Ekke Lleida) va haver d’abandonar per una lesió  quan liderava la cursa en l’última etapa amb l’austríac Jakob Herrmann. La posició natural de la parella de la selecció catalana era la cinquena, que havia abastat gràcies a una enorme regularitat. Després d’haver estat sisens en les dues primeres etapes, van repetir cinquena plaça en les dues darreres. El seu temps acumulat en la Pierra Menta va ser de 10 hores i 31 minuts, poc més de mitja hora pitjor que el dels vencedors finals, els italians Robert Antonioli i Michele Boscacci (9 hores i 57 minuts). Pel que fa a la categoria femenina, Mireia Miró (UEC de Gràcia) i Marta Garcia (Cerdanya Skimo Team) van pujar al podi després d’haver defensat amb èxit el tercer lloc durant els quatre dies. El seu temps acumulat va ser de 13 hores i 21 minuts, mentre que el de les guanyadores, la italiana Katia Tomatis i la francesa Axelle Mollaret, va ser de 12 hores i 11 minuts.

Erola Bisquert i Maria Illa, campiones de Catalunya 2017. Foto: Ivan Torres / FEEC.
Bisquert i Illa. Foto: Ivan Torres/FEEC.

Catalunya, també en la Sellaronda
La selecció catalana de la FEEC també va estar representada en la 23a edició de la Sellaronda Skimarathon, prova italiana de 42 km que es va disputar íntegrament divendres a la tarda-nit. Maria Illa (AE Mountain Runners del Berguedà) i Erola Bisquert (UE Vic) van ser 17es amb un temps de 4 hores i 57 minuts, força lluny de les guanyadores –Alba De Silvestro (Itàlia) i Jennifer Fiechter (Suïssa), 3h38- però no tant de la desena plaça (4h33). En categoria masculina, Pere Rullan i Genís Zapater van ser 24ns amb un temps de 3 hores i 35 minuts, mentre que els suïssos Martin Anthamatten i Werner Marti es van imposar amb un registre de 3h04.