15.03.18
Pitch and putt

Cinc catalans, amb la selecció europea de pitch and putt

S’enfrontaran a Sud-amèrica durant el Fernando Morgado’s Trophy, que té lloc a Xile aquest cap de setmana

Cinc catalans participaran, des de demà divendres fins diumenge, en el Fernando Morgado’s Trophy de pitch and putt. Una competició que tindrà lloc a Puerto Velero (Xile) i que enfrontarà les seleccions de Sud-amèrica i d’Europa. Els jugadors de la Federació Catalana de Pitch & Putt (FCPP) que han estat convocats per formar part del combinat europeu són els següents: Pilar Montero, David Solé, Jordi Serra, Manuel Amor i Josep Cortada. Els acompanyaran un jugador eslovè, Jozef Klančnik, i cinc irlandesos: Ian Farrely, Alan Hanlon, Eamon Gibney, Mark Millar i John Ross Crangle.

Amor, capità
Aquest duel directe entre Sud-amèrica i Europa, amb format similar al de la Ryder Cup de golf, s’ha organitzat per retre homenatge a Fernando Morgado, qui va ser un dels impulsors de l’esport del pitch and putt a Xile, com a fundador de la federació nacional, i a tot Sud-amèrica. Manuel Amor, jugador català de l’any 2017, compartirà la capitania de l’equip europeu amb l’irlandès Mark Millar. Ells dos s’encarregaran de definir les 5 parelles i l’individual que lluitaran pels diferents punts en joc. Enfront, com a capità de l’equip sud-americà, hi tindran Pablo Caviedes, que destaca pel seu ampli coneixement del pitch and putt europeu i que alinearà jugadors xilens, argentins i brasilers.

Jordi Serra (FCPP)
Jordi Serra (FCPP)

Torneig paral·lel
El Fernando Morgado’s Trophy serà per a l’equip que acumuli més punts una vegada completades les modalitats per parelles i individual. Demà divendres al matí serà el torn del best ball -on es juga la millor bola de cada parella- i una partida individual en format match play. Ja a la tarda, les 5 parelles competiran pel sistema foursome (cop altern) i hi haurà un altre duel match play. Tant dissabte com diumenge, els 11 jugadors europeus i els 11 sud-americans s’enfrontaran entre ells en duels individuals, que cada dia es decidiran per sorteig. Cada victòria valdrà un punt per a Europa o Sud-amèrica i els empats, mig. La targeta registrada per cada jugador durant aquests dos dies també valdrà per a una competició paral·lela, l’Open de Xile, que comptarà amb força més jugadors que no pas només els seleccionats pels combinats continentals, la majoria d’origen local.