14.03.18
Dards

El Gibraltar Open de dards, torneig propici per als catalans

Cinc esportistes de la FCD el disputen dissabte, després d’haver estat competint durant tota la setmana en el Torremolinos Festival of Darts

Cinc esportistes de la Federació Catalana de Dards (FCD) disputen aquest dissabte la quinzena edició del Gibraltar Darts Open. La competició es desenvoluparà al Central Hall, espai que en altres edicions també ha acollit la competició i que sol ser talismà per als catalans, ja que hi han aconseguit èxits tant en l’apartat masculí com en el femení i el júnior. En aquesta última categoria, l’any passat, hi va triomfar Carla Arimany (CD Olot), mentre que el seu pare, Josep Arimany, hi havia estat subcampió en l’edició anterior. Els bons records del 2018 no es queden aquí, ja que cinc representants sèniors de la FCD van obtenir a Gibraltar punts per al rànquing mundial de la WDF (Federació Mundial de Dards): Toni Muñoz va ser tercer; Raül Invernon i Toni Rodríguez, 9ns; i Javier Velasco Garcia i Josep Arimany, 17ns.

Representants catalans al Gibraltar Darts Open 2017.
Representants de la FCD al Gibraltar Darts Open 2017.

Cites complementàries
En aquesta ocasió, l’expedició catalana estarà formada per Toni Muñoz (Palafrugell CD), Toni Rodríguez i Toni Garcia Sierra (CD Piritoño), Toni Gragera (CD Olot) i Raül Invernon (esportista independent, de Manresa). Tots ells arribaran molt rodats a Gibraltar, ja que durant tota la setmana estan disputant el BDO Torremolinos Festival of Darts 2018. Aquesta competició, al contrari que la de dissabte, que té lloc sota el paraigua de la WDF, està organitzada per la British Darts Organisation (BDO) i, per tant, puntua per al seu rànquing específic. La majoria de participants en el torneig malagueny provenen del Regne Unit, atrets pels dards i el bon temps, però n’hi ha altres de diversos països, entre ells Catalunya, que aprofiten la doble cita de la setmana per guanyar punts en tots dos rànquings internacionals.

Precedent de luxe
El programa a Torremolinos inclou competicions de tripletes i parelles, aquest dimecres, mentre que la individual està prevista demà dijous. Les finals estan programades divendres, just el dia abans de recórrer els 120 km que separen la localitat andalusa de Gibraltar. L’últim precedent al torneig malagueny també és molt bo, amb els triomfs de Carles Arola per parelles i en tripletes mixtes cegues; el seu cinquè lloc individual, compartit amb Toni Rodríguez; les novenes posicions de Josep Masnou i Lorena Calzada; i la tercera de Josep Arimany en tripleta mixta.