14.03.18
Futbol Sala

El futbol sala català s’equipara a l’argentí

La selecció sub-19 de la FCF registra un empat (6-6) i una derrota ajustada (1-2) contra l’albiceleste sub-18

La selecció catalana sub-19 de la Federació Catalana de Futbol (FCF) va demostrar un gran nivell durant el doble enfrontament de futbol sala contra l’Argentina sub-18, que ha preparat a Catalunya la seva participació en els Jocs Olímpics de la Joventut de Buenos Aires 2018, programats al mes d’octubre. En el primer partit, disputat dilluns al Pavelló Nou de Santa Coloma de Gramenet, es va veure un gran espectacle, traduït en constants alternatives al marcador (6-6). En el segon, al Pavelló Municipal Germans Margall de Malgrat de Mar, el domini va ser del combinat local i tan sols l’efectivitat de l’albiceleste va propiciar la derrota dels de Jorge Vargas (1-2). Tots dos duels van presentar un ple a les graderies, amb 920 i 580 espectadors, respectivament.

Catalunya-Argentina de futbol sala a Santa Coloma de Gramenet.
Celebració d’un gol a Santa Coloma de Gramenet. Foto: FCF

Exhibició golejadora
El primer Catalunya-Argentina va estar marcat per la igualtat i l’ambició de tots dos equips, que van marcar 12 gols en total. Tot i que la primera diana va ser visitant, obra de Santiago Rufino, la selecció catalana va mostrar una capacitat de reacció excel·lent, tot avançant-se (3-1) gràcies a l’encert anotador de Juan Francisco Hervas i Bernat Povill (2). Les assistències, després de jugades de molt bella factura, especialment la darrera, van ser obra de Luar Estíbalez, David Peña i Mario López. Alan de Candia, just abans del descans, i Rufino i Ezequiel Ramírez, després, van capgirar el marcador (3-4), fins que Roberto Gregorio, en una acció d’estratègia en un córner, va tornar a empatar. Mario López i Juan Francisco Hervas, amb un llançament de deu metres a sis segons per al final, van acabar neutralitzant el 4-5 de Joaquín Hernández i el 5-6 de Matías Coronel.

Domini no recompensat
La selecció catalana sub-19 va repetir ahir la bona imatge de dilluns, malgrat tancar l’enfrontament amb derrota. Després d’una primera part igualada sense novetats al marcador, Catalunya es va avançar amb un gol de Mario López des del seu propi camp. Tanmateix, el combinat argentí es va acabar imposant amb les dianes de Santiago Rufino i Matías Coronel. S’ha de destacar la  pressió en camp contrari dels de Jorge Vargas, que va ser capaç de dificultar molt la circulació de pilota de l’Argentina, així com la bona quantitat d’ocasions creades per part dels locals. El gol de la derrota va arribar quan faltaven quatre minuts per al xiulet final. López, un dels homes més destacats de la sèrie d’amistosos, més tard encara va tenir temps d’enviar una pilota al pal.