12.03.18
Raquetes de neu

Referència absoluta de les raquetes de neu al Japó

La selecció catalana monopolitza les dues primeres posicions masculines i femenines en la Nikko Race

La selecció catalana de raquetes de neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) es va erigir en la dominadora absoluta de la Nikko Race, disputada aquest dissabte al Japó. Eduard Hernández (AE Matxacuca) i Just Sociats (CN Terrassa) es van classificar en la primera i la segona posició, respectivament, en la categoria masculina, mentre que Sílvia Leal i Sílvia Zúñiga (CE Pontsicà) van ser la campiona i la subcampiona en la femenina. L’èxit arriba després dels grans resultats aconseguits durant els precedents internacionals d’aquest any, a La Ciaspolada (Itàlia), a l’Allgäu Vertical (Alemanya) i al campionat d’Europa de Guils-Fontanera, on els corredors del combinat català ja havien obtingut nou podis, entre ells els subcampionats continentals d’Hernández i Leal i la tercera plaça de Zúñiga en la mateixa competició.

Sense oposició
Els quatre representants catalans no van tenir rival i es van mostrar molt superiors a tots els aspirants japonesos, que amb la Nikko Race, la competició més important i multitudinària del país, tancaven un circuit nacional de tres proves. Per darrere d’Eduard Hernández i Just Sociats es va classificar Takamura Tapuro, mentre que Masami Nakamura va ser la primera corredora que va travessar la línia de meta una vegada ja ho havien fet Sílvia Leal i Sílvia Zúñiga. Una de les característiques diferencials d’aquesta cursa és que, al contrari del que sol passar a Catalunya, el recorregut del circuit no està tan xafat i s’ha d’obrir traça a mesura que s’avança. Les nevades recents al nostre país, que van provocar l’acumulació de significatius gruixos de neu, van facilitar l’entrenament específic dels components de la selecció de la FEEC, que han tornat a demostrar una extraordinària capacitat d’adaptació a qualsevol circumstància. El canvi d’horari i el llarg viatgen eren uns altres factors que els podien passar factura, però no va ser així.