05.03.18
Esquí de muntanya

Mireia Miró i Marta Garcia, primer podi del 2018 de la selecció catalana d’esquí de muntanya

Kilian Jornet, fent equip amb Jakob Herrmann, s’imposa en la categoria masculina de l’Altitoy

La selecció catalana d’esquí de muntanya va disputar durant el cap de setmana la primera cursa del 2018, l’Altitoy. Es tracta de l’única prova del circuit de La Grande Course que té lloc als Pirineus. Els esportistes van haver de superar 5.000 metres de desnivell positiu repartits en dues etapes. El millor equip dels sis que va presentar l’equip de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va ser el compost per Mireia Miró (UEC Gràcia) i Marta Garcia (CE Cerdanya Skimo Team), que va pujar al podi gràcies a la tercera plaça en la general femenina. En la prova masculina, Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) i Marc Pinsach (CE Cassanenca) van ser cinquens per darrere del també català Kilian Jornet (AE Ekke Lleida), que es va imposar fent parella amb l’alemany Jakob Herrmann.

Sempre en la lluita
Mireia Miró i Marta Garcia van certificar el podi gràcies a la seva regularitat durant les dues etapes de l’Altitoy. Al final de la jornada de dissabte ja ocupaven la tercera plaça, per darrere de les guanyadores finals, les italianes Alba de Silvestro i Katia Tomatis, i les subcampiones, Jennifer Fietcher (Suïssa) i Axelle Mollaret (França). Erola Bisquert (UE Vic) i Maria Illa (AE Mountain Runners del Berguedà) també van completar una actuació memorable, tot ocupant la sisena posició final.

Esquí de muntanya
Kilian Jornet, a l’Altitoy.

Jornet i Herrmann, sense rival
Kilian Jornet i Jakob Herrmann es van imposar en totes dues etapes de l’Altitoy: la primera, de 2.600 metres de desnivell positiu en cinc pujades i bon clima; i, la segona, de 2.200 metres, en 20 quilòmetres, per les crestes que dominen l’estació de Luz Ardiden. Oriol Cardona i Marc Pinsach eren quarts a la conclusió del recorregut de dissabte però, l’endemà, van recular una posició. Joan Reyné (Ski Club Camprodon) i Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team) van ser vuitens, mentre que Sergi Lambea (CM Sant Cugat) i Aribau Portillo (UE Sabadell) van acabar en vint-i-quatrena posició.

Fotos: Joan Cardona / FEEC.