21.02.18

Doble derrota de la selecció catalana sub-22 de softbol femení contra l’absoluta del Perú (5-11 i 2-13)

Els partits permeten al combinat català adquirir experiència amb vista a la ‘Prague Softball Week’ del juny, on ha estat convidat

La selecció catalana sub-22 de softbol femení va protagonitzar divendres i dissabte un doble enfrontament contra l’equip nacional absolut peruà, que està preparant a Catalunya la seva participació en els pròxims USA World Cup i Sudamericano Mayores. El combinat de Xavier Civit i Emmanuel Francis va perdre els dos partits (5-11 i 2-13) però va acumular experiència amb vista a la ‘Prague Softball Week‘, on ha estat convidada. Del 27 al 30 de juny s’enfrontarà a la selecció local, la República Txeca; a Alemanya i a equips americans, i ho farà amb l’aprenentatge d’haver tingut al davant un conjunt sènior com el Perú. Fa un any, la selecció absoluta catalana sí que va batre la peruana en un duel disputat a Gavà (11-2).

 

Inferioritat creixent
Els dos Catalunya sub-22Perú es van disputar al remodelat camp de softbol de Viladecans. El primer partit es va jugar al vespre, un dia després de l’aterratge del conjunt sud-americà a Barcelona. Malgrat aquesta circumstància, les visitants van imposar la seva força (5-11). Encara va ser més aclaparador el domini en el segon i últim partit de la sèrie, que va tenir lloc l’endemà al matí. Les noies de Civit i Francis només van poder anotar dues carreres i van caure amb contundència.

Triomf del Viladecans
La selecció absoluta peruana encara ha tingut temps d’enfrontar-se a tots els equips locals de la Divisió d’Honor de softbol femení, amb un balanç de victòria contra el Projecte de Softball Gavanenc i el CBS Sant Boi, i derrota enfront del CB Viladecans. Les jugadores catalanes tindran l’oportunitat de tornar-se a enfrontar a la comitiva peruana durant la Gavà Cup, que es disputarà entre els dies 2 i 4 de març. El Perú, com l’any passat, està entre els equips participants.

Fotos: Jordi Cortadella / FCBS.