20.02.18

L’europeu de BikeTrial tindrà lloc al juny a la República Txeca i el mundial, a Sardenya a l’agost

Catalunya acollirà la Copa del Món Elit i la segona etapa de la Copa d’Europa, al tram final de la temporada

La primera prova del Campionat de Catalunya, que tindrà lloc aquest diumenge a l’Òdena Village, inaugurarà oficialment la temporada 2018 de BikeTrial. La selecció catalana tornarà a participar en totes les competicions del calendari internacional, que aquest any recupera la celebració de la Copa d’Europa i del Campionat d’Europa. El mundial tornarà a ser l’esdeveniment més important i tindrà lloc a Bolotana (Sardenya, Itàlia), del 10 al 12 d’agost. Catalunya assumirà protagonisme organitzatiu durant la segona meitat de la temporada, amb la disputa de la Copa del Món Elit a Barcelona (15 de setembre) i de la segona i definitiva etapa de la Copa d’Europa, a Sant Fruitós de Bages (6 d’octubre).


Debut a Eslovàquia
La primera expedició de l’equip de la Unió Catalana de BikeTrial serà el 28 d’abril. Terchová (Eslovàquia) acollirà la primera etapa de la Copa d’Europa, que es decidirà més de cinc mesos després a Sant Fruitós. Ja el 2 de juny serà el torn de l’europeu. Aquesta vegada, la selecció catalana es desplaçarà fins a Brezová (República Txeca), on tornarà a cercar bones classificacions entre l’elit continental. El mundial de Bolotana significarà el tercer viatge dels millors pilots de Catalunya, que disputaran a casa les dues últimes cites internacionals de l’any: la Copa del Món -els que competeixen en les categories d’elit- i la resolució de la Copa d’Europatot coincidint amb els Benet Games. Aquesta última prova, per cert, també decidirà el Campionat de Catalunya, que haurà començat aquest mateix diumenge.

Presentació oficial
La competició d’aquest 25 de febrer a Òdena anirà acompanyada d’un dinar de germanor, on es farà el lliurament dels diplomes corresponents a la temporada 2017, i de la presentació de la temporada 2018. En total, la Unió Catalana de BikeTrial organitzarà 11 proves: 6 Opens de promoció; 4 proves del nacional de Catalunya, la darrera de les quals coincidirà amb la Copa d’Europa del 6 d’octubre; i la Copa del Món Elit a Barcelona.

CALENDARI INTERNACIONAL
28 d’abril   Copa d’Europa (1)   Terchová (Eslovàquia)
2 de juny   Campionat d’Europa   Brezová (República Txeca)
10-12 d’agost   Mundial   Bolotana (Sardenya, Itàlia)
15 setembre   Copa del Món Elit   Barcelona
6 d’octubre   Copa d’Europa (2)   Sant Fruitós de Bages

CALENDARI NACIONAL
25 de febrer   Campionat de Catalunya (1)   Òdena Village
11 de març   Open BikeTrial (1)   Sant Cugat del Vallès
15 d’abril   Open BikeTrial (2)   Per confirmar
13 de maig   Open BikeTrial (3)   Sabadell
3 de juny   Open Sabadell   Sabadell
10 de juny   Campionat de Catalunya (2)   La Pobla de Claramunt
15 de juliol   Campionat de Catalunya (3)   Castellbell i El Vilar
30 setembre   Open BikeTrial (4)   Santa Coloma de Gramenet
6 d’octubre   Campionat de Catalunya (4)   Sant Fruitós de Bages
11 novembre   Open BikeTrial (5)   Caldes de Montbui

Fotos: Francesc Lladó / BikeTrial International Union