19.02.18

Catalunya accedeix al mundial sub-20 de futbol sala com a campiona continental

Una remuntada increïble contra el Marroc li permet conservar la primera posició fins al final

La selecció catalana sub-20 de futbol sala s’ha guanyat l’accés al mundial de Colòmbia del mes de novembre com a primera indiscutible del torneig classificatori disputat aquest cap de setmana a Alassio (Itàlia). L’èxit converteix l’equip de Joan Martínez en campió d’Europa de la categoria de la FEF (Futsal European Federation), després d’haver aconseguit acabar invicte la lliga premundial de cinc equips. La gesta va ser possible diumenge en la darrera jornada, en el partit decisiu contra el Marroc, que els catalans van aconseguir igualar (6-6) malgrat estar perdent 0-3 al descans i 2-4 avançada la segona meitat. Quatre gols consecutius van sentenciar virtualment el lideratge de Catalunya (6-4), que encara va haver de patir en el tram definitiu per les dues dianes finals d’un rival molt combatiu, que es jugava ser segon i aspirava a ser primer. Al final, tots dos combinats van poder coincidir en la celebració.

Un inici contundent
El primer partit era un dels més incerts per a la selecció catalana, atesa la impossibilitat de tenir referències dels equips. Tanmateix, Catalunya va donar la seva millor cara, amb una golejada contra Suïssa (13-2) que ja havia encarrilat en la primera meitat (9-2). Ja amb una idea de la qualitat dels rivals, d’acord a l’anàlisi contrarellotge dels partits del dia anterior, el combinat de Joan Martínez es va enfrontar dissabte a França i Itàlia, que va derrotar per idèntic resultat (1-2). Especialment dura va ser la victòria contra els transalpins, per l’ambient hostil al qual es van haver de sobreposar els jugadors catalans. Només calia l’empat per certificar el títol continental i aquest va arribar durant una segona part contra el Marroc per emmarcar.

El mundial, pròxim repte
Al final, la fase de classificació europea va atorgar una tercera plaça per al mundial sub-20 de Colòmbia, que va ser per a Itàlia. Els transalpins van derrotar França (2-1) en el duel decisiu, que es va jugar just després del Catalunya-Marroc, i van acabar tercers gràcies al goal average particular. Amb la disputa d’aquest premundial, ja hi ha sis equips classificats per a la gran cita del novembre: Colòmbia (amfitriona), Argentina (defensora del títol), Paraguai (subcampiona), Catalunya, el Marroc i Itàlia.