14.02.18

Presentada la Cursa/Caminada de Vic pels drets humans i la llibertat d’expressió

El conseller Josep Rull farà un parlament abans de la sortida. Empar Moliner, Arcadi Alibés i Nandu Jubany, entre les cares conegudes que la disputaran

La Cursa/Caminada solidària que es farà aquest dissabte a Vic es va presentar ahir dimarts a la capital d’Osona. La prova, que es podrà fer corrent o caminant, està pensada per reivindicar els drets humans i la llibertat d’expressió. Tots els ingressos recaptats amb les inscripcions aniran íntegrament a la Caixa de la Solidaritat. Ja han confirmat la seva participació 350 persones, entre elles cares conegudes del país com el periodista Arcadi Alibés, la també periodista i escriptora Empar Moliner, el cuiner Nandu Jubany o l’alpinista Ferran Latorre, entre d’altres. El conseller Josep Rull i el regidor d’esports de l’ajuntament de Vic, Titi Roca, faran parlaments abans de la sortida. El mític exjugador d’hoquei sobre patins també completarà el recorregut.

Un traçat assequible
La Cursa/Caminada tindrà un recorregut de 5 km per la Via Verda de Vic, en un entorn idíl·lic, amb sortida i arribada a l’emblemàtic edifici del Teatre de l’Atlàntida. L’itinerari és pràcticament sense desnivell i accessible per a tothom, ja que està adaptat a cotxets i a les cadires de rodes. Es podrà completar tant a ritme competitiu com de passeig, ja que l’objectiu és viure un dia festiu per poder reivindicar la llibertat d’expressió. De tota manera, els participants que així ho desitgin podran cronometrar la seva cursa per entrar a la Lliga del Championchip.

Inscripcions obertes
Les inscripcions es poden fer a través dels webs de l’entitat organitzadora, l’Associació Esportiva Diedre, o de xipgroc. El termini per poder gaudir d’un dorsal personalitzat és fins demà dijous, dia 15, al vespre. Tot i això, també serà possible inscriure’s presencialment el mateix dia de la Cursa/Caminada. El preu de la inscripció és de 10 euros, excepte per als menors de 10 anys, que només n’hauran de pagar 5. Els dorsals començaran a partir del número 10, deixant els primers en reconeixement als presos i exiliats polítics. De la mateixa manera, queda eliminat el número 155, en ser l’article de la Constitució Espanyola a partir del qual s’han intervingut les institucions catalanes.

Col·laboració de la Plataforma
La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes forma part de les entitats col·laboradores de la Cursa/Caminada, organitzada per l’Associació Esportiva Diedre. També contribueixen a fer-la possible Championchip, l’Ajuntament de Vic, Òmnium Cultural d’Osona i l’ANC d’Osona.