13.02.18
Twirling

La Copa Catalunya de Twirling decidirà els representants en les diferents proves de l’europeu de clubs d’Irlanda

La gran novetat en la competició continental pot ser la presència de conjunts anglesos i gal·lesos

La gran novetat en la competició continental pot ser la presència de conjunts anglesos i gal·lesos

El Club Twirling l’Ametlla de Mar organitza aquest cap de setmana a Camarles (Baix Ebre) la Copa Catalunya de Twirling. Una competició que decidirà els representants catalans en les diferents proves del campionat d’Europa de Gormanston (Irlanda), previst la primera setmana de juliol. La federació continental –European Federation of Baton Twirling (EFBT)– organitza alternativament cada any un europeu de seleccions i un altre de clubs, que és la que correspon a aquest 2018. És per aquest motiu que les puntuacions que obtinguin els diferents clubs catalans aquest 17 i 18 de febrer seran decisives per establir qui participarà en les modalitats individual, per parelles, per equips i per grups. Cadascuna té tres categories diferents: la juvenil, la júnior i la sènior.

Més participants
Catalunya, Irlanda i Eslovènia són els tres països que van participar en l’últim europeu de seleccions, disputat aquest estiu a Tortosa, i les seves federacions seran les que aportaran la majoria de clubs en la competició de Gormanston. Aquest 2018, però, tot indica que no seran les úniques, ja que hi ha converses molt avançades perquè s’incorporin a l’esdeveniment un club anglès i un altre de gal·lès. Aquesta va ser la principal novetat en la reunió que van tenir fa uns dies a Irlanda els membres de l’EFBT, on van poder conèixer detalls com ara les instal·lacions que acolliran el campionat d’Europa.