12.02.18

La selecció catalana de raquetes de neu, en plena forma amb vista a l’europeu de Guils

Joan Freixa i Laia Aguilar s’imposen en la seva categoria a l’Allgäu Vertical, a Alemanya

Joan Freixa i Laia Aguilar s’imposen en la seva categoria a l’Allgäu Vertical, a Alemanya.

La selecció catalana de raquetes de neu va tornar a exhibir aquest dissabte la seva solidesa amb vista al Campionat d’Europa de raquetes de neu de la International Snowshoe Federation (ISSF), que es disputarà a Guils Fontanera el 3 de març. Els tres representants de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) van pujar al podi en l’Allgäu Vertical, a Ofterschwang (Alemanya). Joan Freixa (AE Mountain Runners del Berguedà) i Laia Aguilar (Club Excursionista Calldetenes) van ser els millors en la categoria de raquetes, mentre que Marc Trassera (Club Excursionista Voltregranès ARS) va ser el segon en la classificació específica.

Una cursa molt variada
L’Allgäu Vertical divideix els participants en dues categories: els que participen amb esquís de muntanya i els que ho fan sense, sigui amb grampons, sabatilles o raquetes de neu. En tots dos casos, els participants havien de recórrer 3,7 quilòmetres amb un desnivell positiu de 590 metres. Freixa, amb un temps de 26:33, va ser el segon entre els que anaven a peu i sisè comptabilitzant els registres dels esquiadors de muntanya. Trassera (28:42) va ser 13è de la general absoluta i Aguilar (39:14), novena.

Laia Andreu, imparable
D’altra banda, Laia Andreu (Unió Excursionista de Vic), una de les grans favorites a emportar-se el títol continental de raquetes a Guils, va ratificar el seu domini en diverses disciplines atlètiques en el campionat de Catalunya de cros que va tenir lloc aquest cap de setmana a Mollerussa. La també atleta del CA Granollers va ser segona rere Montse Mas (FC Barcelona), a només 20 segons de diferència. Tres setmanes enrere s’havia proclamat guanyadora de la Mitja Marató de Terrassa.