08.02.18

L’Allgäu Vertical alemanya, nova etapa en el calendari internacional de la selecció catalana de raquetes de neu

Serà l’últim test abans del gran objectiu de l’any, l’europeu de Guils del 3 i el 4 de març

Serà l’últim test abans del gran objectiu de l’any, l’europeu de Guils del 3 i el 4 de març

Després d’haver-se exhibit en La Ciaspolada, amb triomf de Laia Andreu i cinc presències més en el Top-10, la selecció catalana de raquetes de neu continua el seu periple internacional en l’Allgäu Vertical alemanya. Una competició que ja va disputar l’any passat -amb gran èxit- i que significa l’últim test abans d’afrontar el gran objectiu de l’any, el Campionat Europeu de raquetes de neu de la International Snowshoe Federation (ISSF), que tindrà lloc a Guils el 3 i 4 de març. L’expedició que competirà a Ofterschwang (Baviera) aquest dissabte la componen Laia Aguilar (CE Calldetenes), Marc Traserra (CE Voltreganès) i Joan Freixa (AE Mountain Runners del Berguedà).

Una cursa pluridisciplinària
L’Allgäu Vertical és una cursa que divideix els participants en dues categories: els que participen amb esquís de muntanya i els que ho fan a peu, sigui amb grampons, sabatilles o raquetes de neu. En tots dos casos, els participants han de recórrer 3,7 km amb un desnivell positiu de 591 m. L’any passat, Eduard Hernández (AE Matxacuca) va aconseguir la segona posició global en categoria masculina, només superat per un corredor amb esquís, el local Konrad Lex. Marc Traserra va ser sisè i Laia Aguilar, quinzena. Per a Joan Freixa, la de dissabte serà la primera experiència en la cursa alemanya.