29.01.18

Un gol d’or de Marc Santaeugènia permet al Korfbal Club Barcelona tancar l’Europa Shield 2018 en cinquena posició

És la segona millor classificació històrica del club en la competició, després del títol aconseguit en l’edició del 2016

El Korfbal Club Barcelona va tancar ahir la seva quarta participació consecutiva en l’Europa Shield, la segona competició de korfbal més important del continent, en cinquena posició. Ho va fer gràcies a un gol d’or de Marc Santaeugènia, que va resoldre el partit contra el Marmara University Sport Club turc (16-15). Aquesta és la segona millor classificació dels barcelonins en aquest torneig, després del títol aconseguit en l’edició del 2016. El 2015 havia estat setè i l’any passat, sisè. Tanmateix, el korfbal català sembla haver perdut provisionalment el domini exercit durant temporades anteriors, quan va arribar a acumular 5 victòries, 3 subcampionats i 2 medalles de bronze.

Un mal dissabte
L’inici del KC Barcelona, divendres a la tarda, va ser esperançador. L’equip d’Enric Delgado va derrotar amb claredat un dels dos equips amfitrions del torneig, el Korf Lx Project portuguès (16-7), amb una actuació destacada de Javier Navarro (6 gols) i Berta Alomà (4). Les opcions de medalla es van començar a torçar l’endemà, contra el Brno txec (12-19), que va saber aprofitar un molt mal inici dels catalans (1-5). Qualsevol possibilitat de disputar les semifinals depenia d’una victòria enfront del Norwich Knights anglès, però no va ser possible (17-12). Els barcelonins sempre van anar a remolc en el marcador i, malgrat que van arribar als últims minuts a tres anotacions (15-12), no van tenir cap opció.

Màxima emoció
El KC Barcelona va acabar tercer del seu grup i es va enfrontar en un duel directe a l’equip que havia acabat en la mateixa posició en el grup A, el Marmara University Sport Club. La lluita per la cinquena plaça va ser titànica i, si bé aquesta vegada els barcelonins van començar amb més encert (3-1 i 7-4), els turcs sempre van saber reaccionar, fins al punt d’avançar-se a cinc minuts per al final (12-13). El gol d’or de Santaeugènia, tot just el tercer en tot el torneig, va decantar la balança. Javier Navarro, amb 17 cistelles, va ser el màxim anotador dels d’Enric Delgado. El KV Adler Rauxel alemany es va proclamar campió en derrotar el Bec Korfball Club anglès (16-13) en la gran final.

Fotos: Marco Spelten (@actiefotografie)