25.01.18

El Korfbal Club Barcelona ambiciona repetir l’èxit del 2016 en l’Europa Shield que comença aquest divendres

El representant català confia a aprofitar l’experiència acumulada durant quatre anys per saber gestionar els finals ajustats

La localitat portuguesa d’Odivelas, al districte de Lisboa, acull, per segon any consecutiu, l’Europa Shield de korfbal, la segona competició europea de clubs en importància. Absents els equips d’Holanda i de Bèlgica, que només disputen l’Europa Cup, aquest torneig sol oferir l’oportunitat de brillar als equips catalans, que en els últims 10 anys acumulen 5 victòries, 3 subcampionats i 2 medalles de bronze. L’últim equip que va guanyar el títol va ser el Korfbal Club Barcelona, ara fa dos anys, que aquest cap de setmana -de divendres a diumenge- intentarà repetir la gesta del 2016.  No ho tindrà fàcil, vista la igualtat existent i el precedent de l’any passat, quan va caure fins a la sisena plaça mentre el CK Montcada esdevenia la revelació i era quart. Tanmateix, compta amb l’aval de l’experiència, atès que la d’aquesta temporada serà la seva quarta participació consecutiva en l’Europa Shield i cinquena en competicions continentals.  

A per totes
L’entrenador Enric Delgado -que pren el relleu de Dani Vidanya a la banqueta- és optimista i creu que l’equip aspira a tot, sempre que sigui capaç de gestionar els moments clau del campionat: “Sabem que el nivell és igualat i que els partits seran ajustats. Estem treballant bé des de fa uns mesos; si som capaços d’oferir la nostra millor versió, podrem competir per guanyar el torneig”, destaca a la pàgina web de la Federació Catalana de Korbal (FCK).

Un vell conegut
El KCB està situat en el grup A i tindrà com a rivals el Norwich Knights (Anglaterra), el Korfbal Club Brno (República Txeca) i el Korf Lx Project (Portugal), que serà el seu primer rival (divendres, 18.05 h). Dissabte al matí arribarà el partit contra els txecs (10.50 h) i dissabte a la tarda (18.15 h), contra els anglesos. El Barcelona i el seu rival portuguès en la primera jornada ja es van enfrontar en un partit amistós durant les recents vacances de Nadal.

Calendari ajustat
A l’altre grup, el B, hi ha el Marmara University Sport Club turc, el CRC Quinta Dos Lombos portuguès, el KV Adler Rauxel alemany i el Bec Korfball Club anglès. Els dos primers de cada grup disputaran, de manera creuada, les semifinals diumenge al matí, mentre que les places entre la 5a i la 8a es decidiran en un sol partit. La final està programada el mateix 28 de gener a les 14.20 h. La Federació Internacional de Korfbal (IKF) i el portal www.worldkorfbal.com oferiran un seguiment de la competició.

Fotos: Marco Spelten