25.01.18

El gran objectiu de la selecció catalana de dards aquest 2018 serà la Copa d’Europa d’Hongria, on tornarà l’equip femení

També augmentarà la participació en les competicions individuals amb vista a obtenir classificacions per al Masters i el mundial

La temporada 2017-18 de dards està marcada per la celebració de la Copa d’Europa a Hongria. Una cita bianual que Catalunya no s’ha perdut mai des que va ser admesa per la federació mundial (WDF), l’any 2011. El 2012, l’Europe Cup va ser a Antalya (Turquia), on la selecció catalana va ser 27a. El 2014 es va disputar a Bucarest (Romania), amb un 26è lloc de balanç. I, el 2016, la cita es va traslladar a Egmond aan Zee (Països Baixos), on es va ascendir fins al 25è lloc. Amb vista a l’edició d’aquest 2018, que tindrà lloc del 25 al 29 de setembre, el repte és seguir amb la progressió ascendent en una competició exigent que combina les modalitats individual, per parelles i per equips.

Tornen les noies
La gran novetat a Hongria serà la recuperació de la selecció femenina, absent des de l’edició del 2012, quan els equips estaven formats per només dues jugadores. La Federació Catalana de Dards (FCD), en aquests moments, està en disposició de presentar els quatre efectius que es requereixen, atesa la progressió experimentada darrerament. La manca de jugadores, que va evitar la participació en les edicions del 2014 i del 2016, per tant, ja no serà cap escull.

Doble objectiu individual
Els jugadors de la selecció catalana també cercaran places per al Winmau World Masters 2018 i el Campionat del Món individual 2019, que fins ara sempre ha quedat fora del seu abast. És per aquest motiu que augmentarà la participació en les competicions internacionals puntuables. Després de participar en el 8è Italian Grand Masters del mes de novembre, que ja computa per a aquesta temporada, la primera cita de l’any serà aquest cap de setmana a Romania, amb la presència de set esportistes de la FCD. Les altres cites programades del 2018 són a Escòcia (17 de febrer), Torremolinos (15 i 16 de març), Gibraltar (17 de març), Suïssa (9 i 10 de juny), Letònia (9 de novembre) i una altra vegada Itàlia (24 i 25 de novembre). Les participacions a Escòcia i Letònia són una novetat respecte al programa de l’any passat.

Les cites internacionals amb vista a aquest 2018 són les següents:

27 de gener Romanian Classic – Bucarest, Romania
28 de gener Romanian International Open – Bucarest, Romania
17 de febrer Scottish Open – Renfrew, Escòcia
15-16 de Març BDO Torremolinos Festival of Darts – Torremolinos
17 de Març Gibraltar Open – Gibraltar
9 de juny Swiss Open – Oberglatt, Zurich
10 de juny Helvetia Open – Oberglatt, Zurich
25-29 de setembre WDF Europe Cup – Hongria
3-7 d’octubre Winmau World Masters – Anglaterra
9 de novembre Latvia Open – Riga
24 novembre Italia Grand Masters – Itàlia
25 novembre Open Italy – Itàlia