22.01.18

Victòria de la selecció catalana masculina d’handbol (30-33) i derrota de la femenina (40-24) en la jornada solidària “Somriures que Curen”

Els partits contra el BM Granollers recapten prop de 8.000 euros que l’Hospital Sant Joan de Déu destinarà a la lluita contra el càncer infantil

Les seleccions catalanes absolutes d’handbol van tornar ahir a l’activitat, un any després de l’última vegada, en el mateix escenari i amb el mateix propòsit. Si els partits contra el BM Granollers al Palau d’Esports, el 2017, van permetre recaptar més de 7.000 euros contra la leucèmia infantil, en aquesta ocasió se n’han recollit prop de 8.000, provinents de la venda de 1.600 entrades, que l’Hospital Sant Joan de Déu podrà destinar a combatre el càncer dels més menuts. Aquest era el principal objectiu de l’esdeveniment, organitzat per la Mútua de Granollers i el club vallesà, amb el suport la Federació Catalana d’Handbol (FCH). Tanmateix, des d’un punt de vista esportiu, Catalunya també ha fet un pas endavant, tant pel fet que aquesta vegada sí que els nois van guanyar el partit (30-33), com per la possibilitat que ha tingut Pau Campos, per primera vegada, de veure en acció les seves jugadores, al marge de la derrota encaixada (40-24).

Final decisiu
La selecció catalana masculina estava dirigida per l’entrenador del FC Barcelona, Xavi Pascual, i comptava amb efectius de primer nivell com els blaugrana Aleix Gómez i Víctor Tomàs, Víctor Montoya (Guadalajara), Xavier Castro i Marc Canyigueral (Ciudad Encantada), Daniel Arguillas, Adrià Pérez i Gerard Carmona (Huesca), i Arnau Garcia (Fenix Toulouse). Per la seva banda, el Fraikin BM Granollers, comptava amb la significativa absència del pivot Adrià Figueras, que està disputant l’europeu de Croàcia. El partit va ser molt igualat -16-19, al descans- i no es va decidir fins al tram decisiu, quan Catalunya va demostrar tenir més encert. El màxim golejador del combinat català va ser Víctor Sáez (Sant Quirze) amb set gols, després d’haver entrat a la convocatòria a última hora en substitució d’Aitor Ariño, citat d’urgència fa una setmana per la selecció espanyola.

El rodatge dicta sentència
Tot i que el KH-7 BM Granollers havia jugat partit de lliga el dia anterior, també al Palau d’Esports, va ser capaç de marcar la diferència des del principi -18-11 al descans- i ampliar-la a la segona meitat. La falta de rodatge de la selecció catalana, i sobretot l’absència dels referents del conjunt vallesà, van marcar la diferència, però aquest només era un assaig inicial amb vista a futurs compromisos. El mes de maig, en la Copa de les Nacions que es disputarà a Galícia, ja es podrà calibrar molt millor el potencial de Catalunya. Clara Poo (Joventut Handbol Mataró), Laura Masip (CH Vilamajor) i Sara Galamba (BM La Roca) van marcar quatre gols cadascuna.

Fotos: Xavi Vegas / FCH.