22.01.18

La selecció catalana de curses per muntanya de la FEEC tampoc no disputarà les competicions espanyoles durant el 2018

El pressupost reservat a les proves estatals es destinarà a incrementar les presències de l’equip en la Copa del Món

La selecció catalana de curses per muntanya seguirà el mateix camí que ja va encetar l’equip d’esquí de muntanya i aquest 2018 no participarà com a tal en les competicions estatals. En concret, ni a la copa d’Espanya ni al campionat d’Espanya. El president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino, ho va anunciar durant l’acte de presentació de la selecció catalana de curses de muntanya, que va tenir lloc dissabte al Museu de la Pell d’Igualada. Els atletes catalans podran seguir participant en els campionats d’Espanya si ho estimen oportú, però sempre defensant la samarreta de les seves pròpies entitats o equips. D’aquesta manera, la FEEC podrà destinar el pressupost que fins ara es reservava a les competicions espanyoles a incrementar la presència internacional del combinat, ja que disputarà més proves de la Copa del Món.

Mesura de protesta
Merino va aclarir que aquesta decisió es deu al moment polític pel qual passa el país i pel fet que diferents representants polítics catalans segueixen a la presó o a l’exili. Pel que fa al Director Tècnic de la FEEC, Ton Massagué, va remarcar que en cap cas es tallarà la trajectòria dels esportistes, ja que aquests podran seguir participant en els campionats però ara amb els colors dels seus clubs. La mesura inclou els joves valors del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya (CTCMC), que també van ser protagonistes durant l’acte a Igualada.

Vocació 100% internacional
Aquesta serà la primera vegada que la selecció catalana de curses per muntanya no participarà en els campionats d’Espanya. En l’edició del 2017, la catalana Eli Gordon va ser la guanyadora absoluta en categoria femenina. Aquest any, en canvi, no es veurà la samarreta groga de Catalunya en les diferents competicions espanyoles, mentre que serà més visible que mai en la Copa del Món de la ISF, que començarà el 30 d’abril a la Xina. La resta de participacions seran a Euskadi (Zegama) el 27 de maig, a Madeira (Portugal) el 2 de juny, a Livigno (Itàlia) el 16 de juny, a la Buff Èpic Trail catalana l’1 de juliol, a Andorra (Comapedrosa) el 29 de juliol, al Zermatt (l’Ultraks, Suïssa) el 25 d’agost, a Val Masino (Trofeo Kima, Itàlia) el 26 d’agost, a Montana (The Rut, Estats Units) l’1 de setembre; i a la Limone Extreme (Itàlia) el 13 d’octubre.

Plantilla de vuit
La selecció catalana de curses per muntanya tornarà a estar dirigida aquest 2018 pel seleccionador Fernando Rosa i comptarà amb un total de vuit atletes: Andreu Simon (Associació Esportiva Intempèrie), Laia Andreu (Unió Excursionista Vic),  Eduard Hernández (Associació Esportiva Matxacuca), Montse Martínez (Associació d’Alumnes i Exalumnes de l’Escola del Treball), Pol Rodríguez (Unió Excursionista Catalunya Olesa de Montserrat), Pere Rullan (La Molina Club d’Esports), Marc Traserra (Club Excursionistat Voltreganès) i David Prades (Assocació Esportiva Mountain Runners del Berguedà).