18.01.18

La selecció catalana de curses per muntanya es presentarà aquest dissabte a Igualada

La presentació servirà per conèixer els integrants d’un equip que intensificarà la seva presència en la Copa del Món

La selecció catalana de curses per muntanya es presentarà aquest dissabte (12 h) al Museu de la Pell d’Igualada. L’acte està organitzat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el Club Excursionista UECANOIA i permetrà conèixer els integrants d’un equip que durant el 2018 incrementarà la seva presència en la Copa del Món de la federació internacional (ISF), després dels bons resultats acumulats durant la temporada anterior. Eugeni Gil va ser sisè de la general; Eduard Hernàndez, vuitè; i Laia Andreu, novena, tot contribuint al cinquè lloc del combinat català en la general per equips.

 

Talent de present i futur
En aquesta nova edició de la Copa del Món, que començarà a la Xina el 30 d’abril, l’equip de la FEEC tornarà a estar encapçalat pel seleccionador Fernando Rosa i comptarà amb un total de set atletes: Andreu Simon (Associació Esportiva Intempèrie), Laia Andreu (Unió Excursionista Vic), Anna Comet (Unió Excursionista de Vic), Eduard Hernández (Associació Esportiva Matxacuca), Montse Martínez (Associació d’Alumnes i Exalumnes de l’Escola del Treball (SE), Pol Rodríguez (Unió Excursionista Catalunya Olesa de Montserrat) i Pere Rullan (La Molina Club d’Esports). Tots ells, atletes representatius del talent català en aquesta modalitat esportiva, que s’afegeix al d’altres figures que competeixen amb els seus equips, com ara Sheila Avilés (Buff), campiona de l’any passat; o Jan Margarit (Salomon), tercer en l’edició del 2017.

Presència en més curses
La selecció catalana té previst participar pràcticament en totes les curses de la Copa del Món en la modalitat Sky Classic i en algunes d’Sky Extra, una nova categoria que engloba les anteriors d’Extreme i Ultra. També pot participar en certes cites del calendari del circuit mundial de Kilòmetre Vertical, de vegades coincidents en data i escenari. La FEEC ja ha anunciat la majoria de les competicions que té intenció de disputar durant aquest 2018.

Un acte lluït
La presentació a Igualada comptarà amb la presència dels integrants de la selecció catalana i dels membres del CTCMC (Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya), així com del president de la FEEC, Jordi Merino. L’acte també permetrà reconèixer els corredors que van participar en el calendari de curses FEEC del 2017 i lliurar els diferents guardons guanyats durant la temporada, com ara els corresponents a la 8a Copa Catalana de Curses Verticals, la 6a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència, la 16a Copa Catalana de Curses per Muntanya, el 16è Circuit Català de Curses per Muntanya i la 4a Copa Catalana de Curses de Resistència.