15.01.18

La mala sort amb els resultats ajustats relega el Vallparadís a la setena posició en l’Europa Cup de korfbal a Platja d’Aro

La derrota en la segona jornada contra el Benfica (16-18) esmicola el somni dels egarencs de ser els primers catalans que pugen al podi

L’Assessoria Korfbal Vallparadís va tancar l’Europa Cup 2018 de Platja d’Aro en setena posició. El representant català es va imposar al conjunt hongarès del SZAC Budapest (24-17) en el partit decisiu per eludir la darrera posició de la competició, disputat AKC/Luma. En la fase de grups, els egarencs ja havien aconseguit la seva única altra victòria contra el mateix rival (17-16), en l’únic final ajustat que els va afavorir durant tot el torneig. Després de perdre en el partit inaugural contra un dels màxims favorits, l’AKC/Luma belga (8-15), totes les esperances d’esdevenir el primer equip català que puja al podi en la màxima competició continental de korfbal es van esmicolar (16-18) contra el Benfica, quàdruple medallista de bronze del 2013 al 2016, en un duel que els terrassencs, sempre a remolc, havien aconseguit empatar a 3 minuts per al final (16-16). Amb el quart lloc de l’any passat fora de l’abast, l’objectiu passava a ser repetir les cinquenes places del 2012, 2015 i 2016, però aquesta fita també va ser impossible per la derrota contra el Ceské Budejovice txec (12-13). Una vegada més, la remuntada va ser infructuosa -es va passar del 6-11 al 12-13 final-.

Emocions en forma d’homenatge
No tot, però, van ser decepcions a Platja d’Aro. L’entrenador terrassenc, Miguel Angel Tobaruela, i el jugador José Luis Jurado van rebre un merescut homenatge davant la seva imminent retirada del korfbal de primer nivell. A més, aquest últim va aprofitar l’esdeveniment per demanar matrimoni a la seva parella, la també jugadora del Vallparadís Patricia Sanjuan, just en acabar l’últim partit i davant de tot el públic assistent. Jurado va tancar la competició amb 10 gols, només 4 menys que el màxim anotador català, Alexis Escardibul. La jugadora més efectiva dels conjunt egarenc va ser Jessica Lechuga, amb 9 dianes.

Èxit organitzatiu
El Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro es va omplir per la final de dissabte entre el Top/Solar Compleet i l’AKC/Luma que, com sol ser habitual, es va endur el representant holandès (28-21). Per poder encabir el gran nombre d’espectadors, es van habilitar grades addicionals. L’èxit d’aquest gran esdeveniment internacional celebrat a Catalunya ha estat possible gràcies a l’esforç i la implicació del Platja d’Aro KC, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, el Consell Esportiu del Baix Empordà, la Federació Catalana de Korfbal (FCK) i la internacional (IKF).