10.01.18

El Vallparadís cerca a Platja d’Aro el primer podi català en una Europa Cup de korfbal

Els terrassencs confien a aprofitar el factor pista per millorar les seves 3 cinquenes places i el quart lloc de l’any passat

Per cinquena vegada en la seva història, quarta consecutiva, l’Assesoria Korfbal Vallparadís serà, des d’aquest dijous, el representant català en l’Europa Cup, la competició que reuneix els campions de les principals lligues europees de korfbal. La gran novetat és que els terrassencs, aquesta vegada, disputaran la competició a Catalunya, concretament a Platja d’Aro, amb la qual cosa podran mirar d’aprofitar el factor ambiental per millorar les anteriors classificacions. L’equip va ser cinquè el 2012, el 2015 i el 2016 i l’any passat va ser quart, després d’una dramàtica final pel tercer lloc contra el Trojans KC anglès (23-24). En cas d’aconseguir la medalla de bronze, el Vallparadís es convertiria en el primer equip català que puja el podi en una Europa Cup i emularia la gesta de la selecció catalana l’any 2016 en l’àmbit dels equips nacionals, quan va ser tercera d’Europa. El conjunt vallesà ja va ser pioner a l’hora de conquerir l’Europa Shield, el segon trofeu continental en importància, gràcies a la victòria del 2009, precisament, a Terrassa. Un èxit que tindria continuïtat el 2011 i el 2013.

Màxima il·lusió
El Vallparadís arriba a l’Europa Cup com a vigent campió de la Lliga, la Copa i la Supercopa catalanes però també després d’haver quedat fora de la final de la competició del KO, fa menys d’un mes, contra el Montcada (21-17). Les ambicions de l’equip, però, es mantenen intactes, tal com ha destacat el seu entrenador, Miguel Ángel Tobaruela, al web de la Federació Catalana de Korfbal (FCK): “Per una banda, ens il·lusiona pel premi que suposa haver estat els campions de la lliga 2016-17, que tan difícil semblava amb les baixes de jugadors claus i la decisió de mantenir dos equips a la lliga Top A. Per l’altra, per l’objectiu de poder millorar el resultat de l’any passat i lluitar per poder assolir una medalla, ja que alguns jugadors estan arribant als seus últims anys i ben segur que seria un premi merescut”. En la seva opinió, la conjunció d’experiència i joventut que caracteritza la seva plantilla pot donar els seus fruits: “Espero que tot plegat esdevingui la fórmula ideal per assolir els objectius fixats i somiar amb un podi a casa nostra davant del nostre públic”.

De dijous a dissabte
El tret de sortida de l’Europa Cup 2018 de Platja d’Aro serà demà dijous a les nou del matí. El debut del Vallparadís no tardarà a arribar, ja que a dos quarts d’onze s’enfrontarà al que és el rival més dur al grup B, l’AKC Luma belga. Els altres partits seran contra el Núcleo de Corfebol de Benfica (Portugal), també el dijous però a les 19.30 h; i enfront del 1908 SZAC Budapest hongarès (divendres, 9.00 h). Les semifinals es disputaran el mateix divendres a la tarda i les finals, durant la jornada de dissabte. L’altre grup, l’A, el componen el Ceske Budejovice (República Txeca), el Trojans (Anglaterra), el Pegasus Rommerscheid (Alemanya), i els grans favorits, el TOP/Solar Compleet neerlandès.

Àmplia cobertura
Tots els partits tindran lloc al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro. L’esdeveniment ha estat possible gràcies a l’esforç organitzatiu de la Federació Catalana de Korfbal, el Platja d’Aro KC i la federació internacional (IKF), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Platja d’Aro i del Consell Esportiu del Baix Empordà. Tots els partits seran retransmesos en directe a través del portal de competicions de la IKF, worldkorfball.org, i els resultats es podran consultar continuadament al web de l’Europa Cup 2018 i als perfils socials de l’IKF i la FCK.