08.01.18

Laia Andreu guanya La Ciaspolada per quarta vegada i es queda a una sola victòria d’igualar el rècord de triomfs

Els sis components de la selecció catalana de raquetes de neu excel·leixen classificant-se entre els 10 primers

El seleccionador català de raquetes de neu, Just Sociats, ja havia anunciat que l’equip de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) a La Ciaspolada d’aquest any era, “probablement, el millor dels últims anys”. No s’equivocava. Els sis participants catalans van acabar entre els deu primers de la mítica competició del Trentino italià, que aquest dia de Reis va aplegar uns 2.300 esportistes. En concret, els representants de la selecció catalana eren els següents:  Laia Andreu (CE Callús), Laia Aguilar (CE Calldetenes), Sílvia Leal (CE Pontsicà) i Sílvia Zuñiga (AE Ekke Lleida), en categoria femenina; i Eduard Hernández (AE Matxacuca) i Marc Traserra (CE Voltreganès ARS), en la masculina.

Quart títol de Laia Andreu
Laia Andreu va revalidar el títol a La Ciaspolada i es va proclamar guanyadora de la cursa italiana per quarta vegada, després de les victòries dels anys 2012, 2015 i 2017. La corredora osonenca no va tenir rival i ja és a una sola victòria del rècord de triomfs que ostenta Laura Fogli, amb cinc èxits aconseguits entre el 1988 i el 1995. Andreu va completar el circuit de 7,8 quilòmetres en un temps de 23 minuts i 8 segons, aconseguint 6 segons d’avantatge sobre la segona classificada, Anna Laura Mugno. Pel que fa a Isabella Morlini, la gran rival de la catalana durant els últims anys, només va poder ser tercera.

Ple català en el Top-10
La resta del combinat català femení va rubricar una actuació global memorable: Sílvia Leal va ser cinquena; Sílvia Zuñiga, sisena; i Laia Aguilar; vuitena. Pel que fa a la categoria masculina, Eduard Hernández va ser sisè -millorant en dues places l’actuació del 2017- i Marc Traserra, setè -igual que l’any passat-. El triomf se’l va adjudicar Cesare Maestri, que ja en suma dos de consecutius.