28.12.17

Dues seleccions mundials posen a prova Catalunya aquest dissabte durant la Festa Nadal Sobre Rodes de Vic

Serà el primer enfrontament internacional dels combinats masculí i femení d’hoquei sobre patins des del 2016

Les seleccions catalanes absolutes masculina i femenina d’hoquei sobre patins s’enfronten a dos combinats mundials al pavelló Castell d’en Planes de Vic, en el marc de la Festa Nadal Sobre Rodes d’aquest dissabte. El Catalunya-Resta del Món masculí es jugarà a les 17.15 h i el femení, a les 19.15 h. Tots dos duels es podran veure en directe per televisió a través de la Xarxa de Comunicació Local. L’esdeveniment està organitzat conjuntament per la Federació Catalana de Patinatge (FCP); la botiga d’esports Hockeymania, que celebra el seu desè aniversari; i la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer, que és a qui anirà destinada de manera íntegra tota la recaptació per la venda de les entrades, a 5 euros els adults i a 3, els menors de 12 anys.

Equips de nivell
Esportivament, els duels significaran un test de nivell per als equips dirigits per Jordi Camps i Josep Maria Barberà, que no disputaven un duel internacional des de l’any passat. L’últim precedent de la selecció masculina va ser l’1-6 a Andorra del 13 de març de 2016, en la I Diada de la Constitució Andorrana al pavelló Comunal, mentre que el de la femenina va ser el 2-0 a Xile del 12 de juny de 2016, en el Torneig Internacional de Sant Cugat. La convocatòria de la selecció masculina la configuren Sergi Fernández (FC Barcelona); Adrià Ballart (CP Manlleu); Nil Roca, Martí Casas i Sergi Aragonès (Noia Freixenet); Xavi Crespo (CP Voltregà); Oriol Garcia (Citylift Girona); Marc Grau (Lloret Vila Esportiva); Gerard Pujol (Corredor Mató Palafrugell); i Gerard Camps (CE Vendrell). Pel que fa al combinat femení, les escollides són les següents: Laia Salicrú (Reus Deportiu); Yolanda Font (Sferic); Berta Busquets i Laura Puigdueta (Palau de Plegamans); Caterina Ortega i Patrícia Miret (CP Vilanova); Nara López (CP Voltregà); Laia Castro (Girona CH); i Gemma Solé i Vanesa Garcia (Cerdanyola CH).

Rivals de luxe
Pel que fa a les seleccions mundials, seran dirigides per dos tècnics catalans, Miquel Umbert (masculina) i Beto Borregan (femenina). El primer ha reclutat els argentins Lucas Ordóñez, Darío Giménez, Francisco Roca i Maxi Oruste; l’italià Edy Nicoletti; els gallecs Dava Torres i Edu Lamas; i els catalans Aitor Egurrola, Marc Gual i Enric Torner. Per la seva banda, el tècnic del Voltregà femení ha convocat les alemanyes Maren Wichardt i Laura Larocca; les xilenes Catalina Flores i Pancha Puertas; l’argentina Carolina Herrera; les asturianes Marta González, Sara González i Tasha Lee; i les catalanes Laura Vicente i Ester Tossar.

La presentació de les samarretes de les seleccions catalanes, el passat mes de juny.

Guanyar i fer gaudir
“Volem guanyar però en aquest cas no és l’únic objectiu. Volem que la gent s’ho passi bé i col·labori perquè és un acte benèfic”, explica el seleccionador català masculí, Jordi Camps, que ha fet la convocatòria “amb jugadors compromesos” amb el país, cosa que considera important “en el moment en què estem”. La seva idea era “tenir un equip de jugadors que no passin dels 24 anys i dos veterans, el porter Sergi Fernández i Sergi Panadero”. La lesió d’aquest últim, però, no ha fet més que reforçar l’aposta per la gent jove, ja que era “molt difícil”  trobar un altre jugador de pista del seu perfil: “S’ha de tenir present que hi ha equips que es juguen ser en la Copa del Rei i aquell dia el Reus ha de jugar el seu partit pendent de la Lliga Europea contra el Viareggio. No tots els clubs ens podien cedir els seus millors jugadors”, explica, a la vegada que entén que Marc Gual estigui amb la selecció mundial “perquè ja havia donat la seva paraula” a Miquel Umbert.

Partit per somiar
“És un esdeveniment important per a nosaltres. Un partit contra una selecció mundial et permet mesurar-te contra les millors jugadores”, destaca el seleccionador català femení, Josep Maria Barberà, que creu que s’ha d’afrontar el duel de Vic com a un preludi del que pot significar tornar a disputar, ben aviat, les principals competicions internacionals oficials: “Últimament estem jugant partits d’exhibició contra clubs i tant de bo això sigui l’inici de més coses. Però ara el que hem de fer és gaudir el moment, que és històric. Invito tothom a omplir el pavelló perquè serà un gran espectacle”, rebla. Pel que fa a la convocatòria, com Camps, ha volgut “donar continuïtat” a les jugadores que van habitualment amb la selecció catalana, i també ha apostat per Berta Busquets i Laura Puigdueta, flamants campiones del Món amb la selecció espanyola, que sempre han mostrat la seva voluntat de “lluir-se amb els colors del seu país”. També seran en pista dues de les porteres que han disputat la Copa Amèrica amb Catalunya sota les ordres de Barberà: Laia Salicrú, subcampiona el 2007; i Caterina Ortega, campiona el 2011.