22.12.17

Solvència i qualitat en la victòria de Catalunya davant Navarra (1-3)

La Selecció Catalana Absoluta Femenina de futbol ha disputat un partit amistós davant Navarra amb una demostració d’un gran joc col·lectiu

L’Estadi El Sadar ha viscut una jornada històrica. I és que per primera vegada s’ha disputat un partit en el qual cap dels dos equips era l’Osasuna. Les seleccions femenines que han saltat al terreny de joc han estat la de Catalunya i Navarra. L’Absoluta ha sortit molt endollada i en el primer minut ja ha portat perill a la porteria defensada per Ainhoa Tirapu. Poc després ha estat Carolina Férez qui ha entrat sola dins l’àrea i ha posat a prova Tirapu, però la portera de Navarra ha rebutjat el xut amb el peu. Quan semblava que les jugadores dirigides per Natàlia Arroyo tenien el partit sota control, ha arribat el gol local. En la primera arribada que han tingut, Marta Unzué li ha cedit la pilota a Maite Oroz, qui des de pràcticament tres quarts de camp, ha efectuat un potent xut, imparable per a Laura Ràfols.

La resposta, però, no s’ha fet esperar. En una acció molt semblant a la navarresa, des de la frontal de l’àrea, Aitana Bonmatí s’ha estrenat amb la Selecció Absoluta marcat un gran gol que quasi ha fregat l’escaire. A partir d’aquí les ocasions han escassejat, ja que ambdues seleccions han estat molt ben ordenades i amb un rigor tàctic excel·lent. A la segona part el control del partit per part de Catalunya ha estat més evident. Tot i que Navarra ha sortit amb molta contundència, Carolina Férez ha fet una jugada individual dins l’àrea, fent la passada de la mort cap a Georgina Carreras. El xut defectuós de la davantera li ha caigut als peus a Férez, qui al segon pal ha rematat a plaer per fer l’1-2. En poc menys d’un minut ha canviat el color del partit i ha quedat sentenciat, ja que en la sacada inicial de Navarra, Catalunya ha robat la pilota i, per la banda, Carolina Férez ha efectuat un xut creuat fregant el travesser que Laione Larraiotz no ha pogut aturar, tot i la seva estirada.

Catalunya ha estat superior fins al final i això s’ha traduït en més arribades i més perill. Amb aquesta victòria per 1 gol a 3 davant Navarra, la Selecció Catalana Absoluta Femenina ha demostrat una vegada més el potencial i la gran qualitat que té a les seves files.

Fitxa tècnica:

NAVARRA, 1: Ainhoa Tirapu (Laione Larraiotz, 68’), Miriam Rivas (Oihane Gil, 68’), Ane Bergara (Irene Gaztelu, 68’), Amaia Mendióroz, Eunate Arraiza, Marta Unzué, Leyre Fernández (Lídia Alen, 68’), Maite Oroz, Erika Vázquez (Izaskun Leoz, 68’), Ane Azkona (Itxaso Agüero, 68’), Lorena Herrera (María Blanco, 68’).

CATALUNYA, 3: Laura Ràfols (Esther Sullastres, 46’), Maria Estella del Valle, Elba Vergés (Núria Mendoza, 46’), Carola García (Aina Torres, 58’), Aitana Bonmatí, Carolina Férez, Georgina Carreras, Débora García (Alba Aznar, 58’), Berta Pujadas (Andrea Pereira, 58’), Marta Corredera (Brenda Pérez, 46’), Ainhoa López (Kenti Robles, 46’).

Gols: Maite Oroz (1-0, 19’), Aitana Bonmatí (1-1, 21’), Carolina Férez (1-2, 61’; 1-3, 62’).

Targetes grogues: No n’hi ha hagut.

Conjunt arbitral: David Recio Moreno (àrbitre principal), Jaqueline Velázquez González (àrbitra assistent), Andrea López Méndez (àrbitra assistent), Amaia Rodríguez Hidalgo.

Espectadors: 1.000 persones, aproximadament.

(Fotografies: Federació Catalana de Futbol)