22.12.17

La selecció catalana absoluta de futbol femení posa a prova la seva qualitat a El Sadar de Pamplona (18.30 h)

L’amistós contra Navarra significa un pas més d’un equip que anhela enfrontar-se aviat a un equip internacional

Per quart Nadal consecutiu, la selecció catalana absoluta femenina de futbol disputa aquesta tarda (18.30 h) un partit amistós. Després d’haver-se enfrontat a la selecció basca, el 2014, a Bilbao, i el 2015, al Mini Estadi; i l’any passat a Galícia a Pontevedra, en aquesta ocasió el rival serà Navarra, en un duel que es disputarà al mític estadi de El Sadar de Pamplona. El duel ha generat moltes expectatives i s’espera una bona entrada, tenint present que aquest serà el primer esdeveniment que acull l’escenari que no està directament relacionat amb el club local, l’Osasuna.

Màxima motivació
“Volem que la gent gaudeixi amb el nostre joc i se senti orgullosa de nosaltres”, afirma la seleccionadora, Natàlia Arroyo, que creu que jugar a El Sadar serà molt especial: “Una de les millors experiències que recordo de la meva etapa de jugadora va ser jugar a Balaídos. Era l’últim partit de l’absoluta abans d’aquesta reactivació, anys més tard. Ara, tot i que moltes jugadores ja van omplint estadis regularment, serà una motivació afegida”. Per ella, l’ideal seria disputar més partits a l’any i enfrontar-se a alguna selecció internacional, però també creu que s’ha de valorar l’actual ratxa de partits consecutius: “La Federació Espanyola cada vegada està aprofitant més les dates FIFA per organitzar amistosos i no és fàcil trobar dos moments durant la temporada per poder gaudir de la selecció catalana.  El dia que puguem competir contra una selecció internacional tindrem més arguments per analitzar quin és el nostre nivell actual però crec fermament que tenim moltes possibilitats de construir un bloc d’alt nivell”.

Rival dur però confiança cega
Sobre Navarra, considera que serà un rival dur que exigirà al màxim les jugadores catalanes: “La majoria juguen a la Lliga Iberdrola i tindran un gran ritme competitiu, perquè són jugadores importants en els seus equips, fins i tot internacionals, com Eunate, Ainhoa, Erika, Maite Oroz o Ane. La columna vertebral la treuen de l’Athletic i l’Osasuna, i serà un partit complicat. Tenen futbolistes amb qualitat al mig del camp, velocitat i gol a dalt, i uns esquemes defensius molt sòlids. M’espero una Navarra molt ordenada i amb velocitat per contraatacar”. Sobre la convocatòria catalana, afirma que la llista “és molt competitiva” i que “hi ha una desena més de jugadores que podrien ser aquí”. Entén que les jugadores del Barça Alexia, Olga, Marta i Vicky Losada no hagin pogut venir “perquè aquests eren els seus únics dies de vacances i ja tenien compromisos personals”. Sobre la presència de les debutants Berta Pujadas, Ainhoa López, Aina Torres i Kenti Robles, creu que està plenament justificada: “El canvi generacional el marquen les jugadores, no jo. Totes les que són aquí militen a Primera Divisió i han estat escollides pel seu rendiment”.

Il·lusió intacta
La jugadora de l’Atlético de Madrid Marta Corredera es mostra molt motivada pel seu retorn a la selecció catalana, després d’un any d’absència per un compromís esportiu amb el seu club: “Sempre és especial jugar amb Catalunya, que és la selecció amb la qual he jugat des de petita en els campionats territorials. Sóc d’aquí, és l’equip de casa i aquesta és una data que tens marcada”. Per ella, no es tracta d’un amistós més perquè “l’objectiu és gaudir i deixar el nom de Catalunya a dalt de tot”, i no té pressa per enfrontar-se a una selecció internacional, malgrat que és una possibilitat que li encantaria: “Tot arribarà. Estem treballant en la bona línia i és qüestió de temps”. En la mateixa línia es mostra la portera del Barça Laura Ràfols: “És evident que ho esperem algun dia però mentrestant la il·lusió és la mateixa”.

Un bloc sòlid
Pel que fa a Elba Vergés, del Soyaux Charente francès, explica que el partit “és important pel moviment #Orgullosa”, que està impulsant la federació catalana (FCF) per promocionar el futbol femení”, i destaca que Catalunya té una nova oportunitat de demostrar el nivell de la seva “formació”. Finalment, Carola Garcia (Espanyol) es mostra encantada de tornar a ser internacional amb la selecció i confia cegament en la qualitat de l’equip: “Quan vaig saber que estava convocada vaig tenir una alegria molt gran. Estic contenta de retrobar-me amb les companyes perquè tenim un equip molt unit. Ens coneixem molt bé i aquest és un factor que hem d’aprofitar”.

La convocatòria
Aquesta és la relació de jugadores que han viatjat a Pamplona pel Catalunya-Navarra: Carola García, Brenda Pérez i Berta Pujadas (Espanyol); Laura Ràfols i Aitana Bonmatí (Barcelona); Andrea Pereira, Marta Corredera i Kenti Robles (Atlético); Carol Férez, Gio Carrera i Débora García (Valencia); Esther Sullastres i Ainhoa López (Zaragoza); Elba Vergés (Soyaux Charente); Maria Estella (UDG Tenerife); Aina Torres (Santa Teresa); Alba Aznar (Levante); i Nuria Mendoza (Real Sociedad).

Fotos: Federació Catalana de Futbol (FCF)