22.12.17

Comunicat de la Taula per la Democràcia després del 21D

Avui s’ha presentat una instància a la Delegació del Govern de l’Estat per demanar l’arxivament de totes les causes judicials contra l’independentisme, entre altres coses

Barcelona, 22 de desembre de 2017

Fidels als punts que com a entitats, sindicats i organitzacions de la societat civil catalana, ens van animar a estructurar-nos com a TAULA PER LA DEMOCRÀCIA, reunits el 18 de desembre del 2017, volem donar a conèixer que, al marge de quin sigui el resultat de les eleccions al PARLAMENT DE CATALUNYA a què estem convocats demà, exigim del GOVERN DE L’ESTAT que, un cop perfeccionades les mateixes, procedeixi:

  1. A la retirada de l’aplicació de l’Article 155 de la Constitució Espanyola i a la consegüent restauració en el si del PARLAMENT DE CATALUNYA que resulti elegit, i de les Institucions Públiques al qual estan sotmeses, de la sobirania del poble català en el marc de la legislació
  2. La reconducció a la negociació, per vies polítiques, de les diferències entre la realitat nacional catalana i el seu encaix, com a realitat intrínseca o no, dins l’ESTAT ESPANYOL, instruint a la Fiscalia General per canalitzar sol·licituds   de   part   i   davant   les Instàncies Judicials   oportunes   per   anul·lar   les denúncies interposades i possibilitar: (i) la sortida de la presó dels líders polítics i socials catalans que injustament resten encarcerats; (ii) el retorn dels membres del destituït Govern de Catalunya a l’exili; i (iii) l’arxivament de les causes judicials obertes contra els anteriors i tants altres conciutadans nostres i servidors públics.
  3. La restitució al GOVERN DE CATALUNYA que es pugui conformar fruit del resultat electoral de la capacitat de gestió dels recursos que, de conformitat amb l’ordenament jurídic, li pertoquen gestionar, eliminant l’actual intervenció econòmica de l’ESTAT.

En aquesta recent campanya electoral, n’hem restat apartats voluntàriament, ja que la nostra transversalitat abraça diferents ideologies, amb un comú denominador de la democràcia i la defensa de les institucions catalanes.

Superada la mateixa, manifestem:

Primer.- Que les demandes anteriors les farem seguir al Delegat del GOVERN ESPANYOL a Catalunya, mitjançant un lliurament directe per part de representants nostres en el dia de demà passat, 22 de desembre, a les 12 hores, en què també farem pública la present manifestació.

Segon.- Que com a representants d’un molt ampli ventall d’organitzacions de tot tipus en les quals s’apleguen ciutadans de tot Catalunya, i al marge de les valoracions polítiques, som conscients de les difícils circumstàncies amb què, per motius polítics, persones apreciades passaran aquestes festes assenyalades, motiu pel qual fem una crida a tenir-los presents dins la joia familiar i particular amb què la puguem viure personalment, de tal manera que la part de mundanitat que puguin tenir aquestes celebracions no anul·li el nostre compromís, que haurà de ser més fort que mai durant el 2018, en el marc d’una voluntat de cercar acords per canalitzar les diferents sensibilitats sobre el conflicte que, malauradament, tenim obert com a societat.

Taula per la Democràcia | 22 de desembre de 2017 | Web Taula per la Democràcia podeu consultar el llistat complet d’entitats adherides en el següent enllaç. La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes en forma part des de la seva creació.