15.12.17

Les formacions polítiques presenten les seves propostes sobre l’activitat física a Catalunya durant el debat #Esport21D

La regulació dels professionals de l’esport, la reducció de l’IVA, l’esport en els col·legis i la importància de l’activitat física, entre els temes tractats a l’INEFC

L’INEFC de Barcelona va acollir ahir el debat #Esport21D, on diferents formacions polítiques catalanes van donar a conèixer quines són les propostes sobre activitat física incloses en els seus programes electorals. Hi van participar Gerard Figueras (Junts per Catalunya), Anna Caula (Esquerra Republicana de Catalunya), Javier Rivas (Ciutadans), Josep Monràs (PSC), Toni Salado (En Comú Podem) i Alberto Villagrasa (Partit Popular). L’acte estava organitzat per la Fundació Catalana per a l’Esport, a través de l’espai de debat Àgora esportCAT, amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya (COPLEFC), l’INDESCAT, l’INEFC i l’Associació Catalana de Dirigents de l’Esport (ACDE). El president de COPLEFC, Pere Manuel, va exercir de moderador.

L’activitat física, protagonista
El debat va començar amb una pregunta sobre si l’esport mereixeria una conselleria de la Generalitat pròpia. Malgrat tenir opinions diferents, tots els candidats van coincidir a destacar el seu caràcter transversal i integrador, que afecta àmbits com la cohesió social, l’educació, la salut, la creació de riquesa econòmica, la promoció dels territoris i la generació d’oportunitats laborals. Es va aprofundir sobre temes com la regulació de l’activitat dels professionals de l’esport; la reducció de l’IVA en l’esport, atesa la seva importància; la necessitat d’ampliar les hores d’activitat física als col·legis o la importància de l’activitat física per reduir la despesa en salut pública, entre altres.

Per altra banda, es van esmentar els estralls que han provocat les inspeccions de l’Estat als clubs catalans, que han afectat el seu voluntariat. I també que Catalunya té a punt les seves estructures d’estat en el món de l’esport a través del Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya, consensuat i rubricat a mitjans de setembre per més de 250 entitats, administracions i empreses, entre les quals la Plataforma Proseleccions.