13.12.17

Platja d’Aro acollirà, de l’11 al 13 de gener, la 52a edició de l’Europa Cup de clubs de korfbal

Serà la tercera vegada que Catalunya assumeix l’organització d’aquesta competició, després dels precedents de Terrassa el 1997 i el 2001

Platja d’Aro es convertirà, de l’11 al 13 de gener, en capital europea del korfbal. El municipi baix-empordanès serà l’escenari on se celebrarà la 52a edició de l’Europa Cup de clubs, que un any més reunirà els campions de les vuit millors lligues del continent. Serà la tercera vegada que aquesta competició arribarà a Catalunya. Els dos únics precedents són a Terrassa, els anys 1997 i el 2001. El nostre país també ha organitzat en tres ocasions l’Europa Shield, el segon títol en importància: a Vilanova i la Geltrú (2007 i 2014) i a Terrassa (2009). Aquest 2018, aquest torneig, que al contrari que l’Europa Cup no compta amb la participació dels equips neerlandesos, tindrà lloc del 26 al 28 de gener a Odivelas (Portugal).

Elecció per sorteig
L’elecció de Catalunya com a seu de l’Europa Cup va ser, si més no, curiosa. La Federació Internacional de Korfbal (IKF) va efectuar un sorteig entre les federacions dels dos clubs que van disputar el partit pel tercer lloc de l’edició anterior. Catalunya va ser escollida en detriment d’Anglaterra i, finalment, la competició es disputarà a Platja d’Aro, malgrat que el Korfbal Assessoria Vallparadís de Terrassa serà l’equip que exercirà d’amfitrió.

Un esforç organitzatiu
La presidenta de la federació catalana (FCK), Kira Menén, té molt clar que, “malgrat la situació especial” que està vivint Catalunya, “un esdeveniment així ajudarà a mantenir viu el korfbal i la competició a tots els nivells”. En aquest sentit, agraeix l’esforç de totes les parts implicades per fer realitat aquesta Europa Cup, malgrat la incertesa política derivada de l’aplicació de l’article 155 al nostre país: “Volem felicitar i encoratjar el Platja d’Aro KC, que ha tingut la iniciativa i empenta de tirar endavant aquest projecte malgrat els entrebancs, i convidar tot el món del korfbal català, entrenadors, jugadors i afició, a participar activament i a involucrar-se en l’esdeveniment, per fer el korfbal més viu que mai”. L’organització l’assumeixen conjuntament el Platja d’Aro KC, la federació internacional (IKF) i la FCK. A més, comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Platja d’Aro i del Consell Esportiu del Baix Empordà.

L’oportunitat del Vallparadís
El Korfbal Assessoria Vallparadís de Terrassa disputarà la competició per cinquena vegada en la seva història i quarta consecutiva, en qualitat de vigent campió de la lliga Top A catalana. El seu horitzó no serà un altre que aconseguir pujar per primera vegada al podi, fita que seria insòlita en la història del korfbal català. En les tres últimes participacions, ha estat dues vegades cinquè i, en l’edició de l’any passat, als Països Baixos, es va quedar a un sol gol de la tercera plaça. Els seus rivals seran el Luma (Bèlgica); el Ceske Budejovice (República Txeca); el Trojans (Anglaterra); el Pegasus Rommerscheid (Alemanya); el SZAC Budapest (Hongria), el Núcleo de Corfebol Benfica (Portugal); i els grans favorits, el TOP/Solar Compleet neerlandès. Els terrassencs compartiran el grup B amb els belgues, els portuguesos i els hongaresos.

Fotos: Marco Spelten