12.12.17

La selecció femenina absoluta de futbol mereix un pas endavant més rotund

Article publicat per Raquel Mateos, Directora de comunicació i premsa de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, al portal digital Futfem.cat

La Federació Catalana de Futbol (FCF) està posant els cinc sentits en la potenciació del futbol femení a través del projecte #Orgullosa, que va presentar el mes de juny. L’aposta no és nova i la selecció catalana absoluta jugarà un amistós per quart Nadal consecutiu. Aquesta vegada a Navarra el pròxim 22 de desembre. Els precedents són el doble enfrontament amb Euskadi, que va coincidir amb duels de les seleccions masculines, i el 0-5 a Galícia de la temporada passada, que finalment no va tenir partit de tornada a Catalunya -tal com estava previst a mitjans d’aquest any- per falta de dates disponibles.

Vull destacar que de tots aquests compromisos, només un s’haurà jugat a casa: l’1-1 contra el combinat basc del 2015 al Miniestadi, que va batre el rècord d’espectadors en un partit femení, amb 4.106 localitats ocupades. I ho recordo perquè potser ara hauria estat el moment d’haver fet un pas més ferm en aquesta lloable evolució, i més tenint present que no hi ha cap amistós confirmat (que sapiguem ara mateix) de la selecció masculina.

Fixeu-vos en la data: 22 de desembre. Just l’endemà de les eleccions, i abans del cap de setmana de la Nit de Nadal… No creieu que no és el millor moment per planificar cap tipus de desplaçament de l’afició catalana? Com ja va passar l’any passat a Vilagarcía d’Arousa, s’haurà de veure el partit des de la llunyania. Per televisió. Potser es podria haver jugat aquest mateix partit contra Navarra a Catalunya, tot prenent el relleu dels partits masculins. I així s’hauria aconseguit un nou èxit de taquillatge, vist el moment polític que viu el país i les ganes que hi ha de gaudir de les seleccions catalanes.

I ja posats, la FCF s’hauria de plantejar una altra estratègia i buscar rivals més atractius que no pas una altra selecció autonòmica, que no deixa de ser una translació a l’absoluta de l’activitat que ja anaven fent els equips inferiors. Buscar un rival de talla internacional mai no és fàcil, tal com passa any rere any amb la selecció masculina però, vista la qualitat de Catalunya, segur que més d’un equip nacional estaria disposat a desafiar els seus límits. Arribats a aquest punt, no podem deixar de somiar amb un duel entre la selecció catalana i Alemanya, els Estats Units o el Brasil com a plat fort esportiu d’aquest Nadal. Les dones també s’ho mereixerien. I el país -a l’espera de poder gaudir d’europeus i de mundials-, també.

 

Podeu consultar l’article original a través d’aquest enllaç: