08.12.17

La selecció femenina es queda a un pas de la proesa contra França (12-13) i es jugarà l’accés a semifinals demà contra Alemanya (11.40 h)

En el torneig masculí, Catalunya haurà de derrotar Hongria (10.20 h) si vol disputar els quarts de final

Les seleccions catalanes de tamborí indoor no s’han pogut garantir l’itinerari més senzill cap a la final del mundial de Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès. Cadascuna s’enfrontava a un dels màxims favorits a aixecar el títol i, en cas de victòria, s’haurien pogut classificar en la primera posició dels seus grups. A l’hora de la veritat, però, no ha estat així i totes dues hauran d’afrontar una eliminatòria de quarts de final per accedir a la lluita directa per les medalles. Tanmateix, les sensacions que han deixat han estat molt diferents. Després de derrotar Espanya (13-1) i Anglaterra (13-6), l’equip femení s’ha quedat molt a prop de la proesa contra França (12-13), en un duel que no s’ha decidit fins a l’últim joc. En canvi, el combinat masculí ha perdut amb molta contundència contra Itàlia (2-13) i demà (10.20 h) està obligada a derrotar Hongria a Vilafranca per seguir optant al podi.

De poder a poder
Catalunya ha fet vibrar el pavelló Isaac Gàlvez de Vilanova contra França, que és una de les principals potències del tamborí indoor femení juntament amb Itàlia. Les noies de Marc Juàrez manaven 8-6 a l’equador del matx i només ha cedit la iniciativa amb el 10-11 i l’11-12. Un marcador, aquest últim, que ha arribat després que les catalanes desaprofitessin un avantatge de 45-30 amb el seu servei. En el joc decisiu, i amb servei altern, les franceses han imposat la seva experiència després de rendibilitzar un marge de 15-45. Amb aquest resultat, la selecció catalana, segona, ja sap que jugarà els quarts de final a Vilafranca (11.40 h) contra Alemanya, tercera d’un grup A dominat per la totpoderosa Itàlia i el Brasil.

Un debut massa exigent
Pel que fa a l’equip masculí, només ha pogut jugar un partit a causa de la baixa a última hora de Benín. El debut s’ha produït a última hora del dia contra Itàlia i aquest inici ha resultat massa exigent. Mentre els transalpins ja tenien el ritme de competició després de batre Hongria al matí (13-1), els catalans ja perdien 0-7 quan tot just estaven prenent consciència que estaven disputant un mundial a casa. El punt d’inflexió hauria pogut arribar just llavors, quan ha disposat d’avantatges de 45-15, en el vuitè joc, i de 45-30, en el novè, però el rival ha sabut sobreposar-se en tots dos casos. Ja amb l’11-0, Catalunya per fi s’ha retrobat amb la seva millor versió i ha guanyat dos jocs consecutius. Cal que es quedi amb aquesta trajectòria ascendent per afrontar amb moral el decisiu duel de demà contra Hongria. Una vegada a quarts de final, la combinatòria encara pot disposar diversos rivals, entre ells el Brasil, Alemanya, Portugal o Espanya.

La festa de la inauguració
Una vegada completada la jornada, les seleccions participants han pogut gaudir de la cerimònia d’inauguració, que ha tingut lloc al pavelló Isaac Gàlvez de Vilanova i la Geltrú. Ha suposat un moment de distensió després de les primeres emocions acumulades, i abans de la tensió que viuran durant la jornada de demà. Les onze delegacions han desfilat per la pista i han pogut gaudir de l’orgull de ser internacionals en un esport que està en plena expansió. En el cas de Catalunya, per primera vegada com a amfitriona. Les autoritats de la Federació Catalana de Tamborí (FCT) i de la federació internacional (Fibat) han pronunciat els corresponents discursos com a organitzadors. El primer dia de competició s’ha tancat amb un sopar de gala al Restaurant Mas Roquer de Vilanova.

Fotos: Svetlana Akimova.