29.11.17

La participació de les seleccions catalanes, gran reclam del mundial de tamborí indoor de Vilanova i Vilafranca de la setmana que ve

Les autoritats participants en la presentació de l’esdeveniment estan convençudes que el públic se sorprendrà de l’espectacularitat d’aquest esport

La Sala de Comunicació de l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha acollit avui la presentació del 2n Campionat del Món de tamborí indoor, que tindrà lloc en la localitat del 8 al 10 de desembre. Serà una nova oportunitat per al poble català de gaudir de la selecció pròpia en el seu territori -en aquest cas, la masculina i la femenina-, pocs dies després de l’èxit absolut del mundial de futbol sala a Balaguer. En aquest sentit, els organitzadors i les institucions col·laboradores estan convençuts no només d’atraure públic de les dues localitats que fan d’amfitriones –Vilafranca del Penedès serà l’altra subseu-, sinó també d’altres punts de Catalunya. L’espectacularitat d’aquest esport i del joc d’equips com Itàlia o França sorprendrà tothom, asseguren. A més, l’accés als pavellons serà gratuït.

 

L’atractiu d’animar Catalunya en un mundial
La regidora d’Esports de Vilanova i la Geltrú, Blanca Albà, s’ha mostrat encantada d’acollir “un altre esdeveniment esportiu a la ciutat”, i més en aquest cas que es tracta d’una disciplina “diferent” i potser no tan coneguda entre el gran públic. És per aquest motiu que ha anunciat que també es farà un torneig infantil, de manera paral·lela, per promocionar el tamborí. Per ella és evident que “és un atractiu poder veure jugar la selecció del nostre país, en aquest cas a casa”, i ha posat èmfasi en el fet que la Federació Catalana de Tamborí estigui reconeguda internacionalment: “És un privilegi”. També ha recordat que la Platja del Far de la capital del Garraf acull des de fa temps el Torneig Internacional Tambeach Catalunya i, per tant, ara l’afició local tindrà l’oportunitat de descobrir també la versió indoor.

Més enllà de Vilanova i Vilafranca
Pel que fa al representant territorial de l’Esport a les comarques barcelonines, Santi Siquier, ha recordat que un dels eixos d’actuació de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat és la “projecció de l’esport català”, que passa pel suport a les federacions, les seleccions, els esportistes, els dirigents i els esdeveniments. Una tasca que encaixa perfectament amb el suport que requereix el mundial de tamborí i que espera que es mantingui vigent després de les eleccions del dia 21. “És molt important que es faci difusió de l’acte perquè arribi a la màxima teranyina de territori. És un orgull tenir una selecció reconeguda i cal aprofitar-ho perquè no passa cada dia. Segur que hi haurà transferència entre el públic i els jugadors”, ha declarat, poc després de tenir unes paraules de “suport i reconeixement als membres del govern” empresonats i exiliats.

 

Espectacularitat garantida
En nom de la Fédération Internationale de Balle au Tambourin (Fibat) ha parlat el seu vicepresident, Jordi Moncusí, que ha reconegut que la “capacitat organitzativa” demostrada durant la Copa d’Europa de clubs del 2014 va ser decisiva per a l’elecció de Catalunya com a seu d’aquest mundial, ja que també hi optava Itàlia. Per l’organisme que representa, que aspira a la màxima internacionalització, és important que “els quatre esdeveniments internacionals de seleccions que s’hauran fet, dos europeus i dos mundials, hagin estat en quatre països diferents: Hongria, Itàlia, França i Catalunya”. Creu que el mundial significarà “un pas més per consolidar el tamborí a Catalunya” i que atraurà nous practicants i espectadors: “És espectacular de veure’l in situ i no fa cap distinció entre les competicions masculina i femenina, que són igual d’importants”. També ha puntualitzat que arribaran a Vilanova i Vilafranca “uns 140 esportistes” i ha agraït “l’esforç econòmic per venir de seleccions com el Brasil, Benín o l’Índia”.

 

Possibilitats fermes de podi
Finalment, el president de la Federació Catalana de Tamborí (FCT), Jose Martínez, ha qualificat la versió indoor del seu esport com a “molt atractiva, integradora i amb valors”, i ha explicat que s’està complementant l’acció del mundial amb promoció a les escoles. “Apostem per les seleccions catalanes i esperem un bon resultat”, ha afegit, basant-se en els últims resultats: “En l’últim mundial, la selecció femenina va ser tercera i, en l’europeu de Montpeller de fa dos anys, Catalunya va ser tercera per davant d’Alemanya, Espanya i el Brasil, que va jugar com a convidada i havia estat tercera del món el 2013”.