28.11.17

Catalunya, segona al mundial de físic-culturisme per davant d’Espanya malgrat tenir una desena llarga de participants menys

Amb 8 medalles d’or i un total de 14 podis individuals, la selecció catalana va superar totes les expectatives a Bordeus

La selecció catalana de físic-culturisme ha tornat de Bordeus amb la medalla d’argent de subcampiona del món per països. Un èxit que allarga la ratxa de cinc presències al podi consecutives, i set en les últimes vuit participacions, en les classificacions per equips de les competicions internacionals, tant mundials com europeus. Tal com era de preveure, per nombre d’atletes inscrits i per qualitat, la victòria va correspondre a l’amfitriona, França, mentre que la tercera posició va ser per a la delegació espanyola, vigent campiona continental fa pocs mesos a Salamanca. Es dona la circumstància que Espanya tenia una desena llarga més de representants que Catalunya, amb la qual cosa encara té més mèrit haver-la superat en la general per seleccions.

El doble d’ors previstos
Les vuit medalles d’or aconseguides a títol individual, així com les tres d’argent i les tres de bronze -per un total de 14 presències al podi-, van ser les grans responsables del subcampionat català per equips. A més, tres esportistes més van aportar punts amb classificacions entre la cinquena i la sisena plaça. El president de la federació catalana, Enric Torrent, comptava “aconseguir perfectament 4 o 5 victòries individuals a Bordeus” abans de la disputa de la competició. Ara ha vist com es desbordaven a bastament les seves expectatives. Tanmateix, sí que ja havia vaticinat que, “amb una mica de sort”, sí que es podia“ optar al subcampionat”. Tot plegat confirma el bon estat de forma del físic-culturisme català.

Dels 8 triomfs, 4 femenins
L’èxit més absolut de la selecció catalana el van donar les participants femenines, que van obtenir tots els títols possibles i van sumar la meitat dels vuit triomfs. Sílvia Pineda (Musculades Sub 21);  Núria Domènech (Musculades +52 kg); Carla Torell (Body Figure); i Eva Jaén (Musculades -52 kg), van guanyar en les seves categories, mentre Isa Fontbona, en la darrera, va obtenir la segona posició. Les victòries masculines van correspondre a Álvaro Magaña (Màster I); Hammy Ouedraogo -que va fer doblet amb Daniel Peralta– (Sub 21); Adrià Albiol (Sènior -75 kg); i Javier Mendoza (Sènior -80 kg). Félix Barrachina va ser subcampió del món en Màster II +75 kg.

Resultats de la selecció catalana

Balanç global
8 ors, 4 plates -incloent per seleccions- i 3 bronzes.

MÀSTER III
Manuel Velasco. 5è classificat

MÀSTER II -75 kg
Antonio Fuentes. 3r classificat
José Ma García. 6è classificat

MÀSTER II +75 kg
Félix Barrachina. Subcampió del Món

MÀSTER I -75 kg
Álvaro Magaña. Campió del Món

SUB 21 masculí
Hamidou Ouedraogo. Campió del Món
Daniel Peralta. Subcampió del Món

SUB 21 femení
Silvia Pineda. Campiona del Món

BODY FIGURE
Carla Torrell. Campiona del Món

SENIOR -65 kg
Miguel A Jiménez. 3r classificat
José Garcera. 5è classificat
Daniel Horna. 6è classificat

SENIOR 65-70 kg
Moisés Escabias 3r classificat

SENIOR 70-75 kg
Adrià Albiol. Campió del Món

SENIOR 75-80 kg
Javier Mendoza. Campió del Món

MUSCULADES -52 kg
Eva Jaén. Campiona del Món
Isa Fontbona. Subcampiona del Món

MUSCULADES +52 kg
Núria Domènech. Campiona del Món

CLASSIFICACIÓ PER PAÏSOS
França. Campiona del Món
Catalunya. Subcampiona del Món
Espanya. 3a classificada
Bèlgica. 4a classificada
Gran Bretanya. 5a classificada
Sud-àfrica. 6a classificada