16.11.17

Espanya, Anglaterra i França, rivals de la selecció catalana femenina que defensarà el bronze mundial de tamborí indoor a Vilanova i Vilafranca

El sorteig de la fase de grups ha situat Catalunya amb Hongria, Itàlia, Benin i Anglaterra en el torneig masculí

La Fibat (Fédération Internationale de Balle au Tambourin) va portar a terme ahir el sorteig dels grups de la segona edició del mundial de tamborí indoor, que tindrà lloc del 8 al 10 de desembre a Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès. La selecció catalana femenina, que era al segon pot dels caps de sèrie gràcies al bronze obtingut el 2013 a Màntua (Llombardia), s’enfrontarà en el grup B amb Espanya, França i Anglaterra, que partien del quart, tercer i primer nivell. L’altre grup, l’A, el compondran el Brasil, Alemanya, Hongria i Itàlia que, juntament amb les franceses, és la gran favorita. Els dos primers de cada grup jugaran les semifinals.

Grup exigent per als nois
Pel que fa a la categoria masculina, Catalunya jugarà en un dels grups més difícils que li podia tocar, perquè tindrà un rival més -les altres dues lliguetes de la primera fase són de quatre equips- i perquè s’enfrontarà a la totpoderosa Itàlia. La resta de rivals seran, per ordre creixent de dificultat, Benin, Anglaterra i Hongria. El grup B el componen França, la República Txeca, Portugal i Alemanya, mentre que el C el disputaran San Marino, el Brasil, Espanya i l’Índia. Els dos millors primers de grup jugaran directament les semifinals, mentre que el campió amb pitjor balanç de punts haurà de disputar una eliminatòria prèvia contra el pitjor segon. Els altres dos subcampions de la lligueta es trobaran en aquests quarts de final restringits a dos partits.

L’al·licient d’un Catalunya-Espanya
El diari L’Esportiu, en l’edició de fa una setmana, ja apuntava la possibilitat que es pogués produir un enfrontament directe entre Catalunya i Espanya durant el mundial de Vilanova i Vilafranca. Aquest tindrà lloc ja d’entrada en el torneig femení, atès que així ho ha designat el sorteig. No hi ha dubte que la situació política actual entre tots dos països augmentarà l’atenció sobre aquest duel, per bé que s’ha de veure amb absoluta normalitat. Són dues realitats esportives diferents que s’haurien de poder enfrontar en molts més esports, i que ho acabaran fent quan el nostre país culmini el camí cap a la plena sobirania. En el torneig masculí, no hi havia cap possibilitat que les seleccions catalana i espanyola compartissin grup, ja que totes dues estaven en el segon pot de caps de sèrie. En canvi, sí que es poden aparellar durant les eliminatòries. En el precedent del 2013, Catalunya va ser la cinquena millor selecció del món. 

Tot preparat
El mundial de tamborí indoor es portarà a terme en tres seus diferents: el CEM Isaac Gálvez i el Pavelló Poliesportiu La Collada, a Vilanova i la Geltrú; i el Pavelló Esportiu de la Gamba, a Vilafranca del Penedès. Les dues seleccions catalanes ja estan definides. Els seleccionadors en categoria femenina, Marc Juárez i Xavi Ibáñez, han escollit, per ordre alfabètic, les següents jugadores: Aida Domínguez, Gemma Fibla, Patricia María Segura, Andrea Pitarch, Neus Serra, Anna Sugrañes, Mariona Tripiana i Laia Vendrell. Pel que fa als tècnics de l’equip masculí, José David Martínez i Aida Domínguez, s’han decantat pels següents efectius: Marc Atanes, Edu Bosch, Quim Espósito, Miquel Garcia Gargallo, Marc Juárez, Nau Marieges, Marc Satorra i Marc Solsona.