13.11.17

Lluís Montfort és 17è i aconsegueix la millor classificació històrica d’un representant de Catalunya en la Copa del Món de Bowling

Després d’una brillant tercera sèrie, Ingrid Julià (28a) va estar a punt de certificar l’accés dels dos catalans a la segona fase per primera vegada

La participació de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling (FCBB) en la Copa del Món Qubica-AMF d’Hermosillo (Mèxic) ha estat històrica. Lluís Montfort ha aconseguit l’objectiu mínim que s’havia fixat: superar la millor classificació catalana de sempre, ja que la seva 17a posició final deixa enrere la 19a plaça de Marcial Ovide l’any 2010. Per la seva banda, Ingrid Julià s’ha quedat molt a prop de classificar-se per a la segona fase, reservada a les 24 primeres, cosa que Catalunya encara no ha aconseguit mai, a la vegada, en les categories masculina i femenina. Finalment ha estat 28a, després d’esgotar les seves opcions fins a l’últim moment. Per la seva capacitat de lluita i també per l’excepcional situació política del país -que ha suscitat l’interès de tothom, inclosa la premsa-, no hi ha dubte que la participació de tots dos ha deixat petjada.

Un inici fulgurant
Montfort va fer una primera sèrie espectacular, que li va permetre liderar la classificació fins a la quarta partida i tancar la jornada inaugural en segona posició. Un dels seus grans temors abans de viatjar a Hermosillo era la manca de ritme de competició -feia més d’un any que no jugava- i això es va notar en les jornades següents. Tot i això, després de la tercera sèrie, encara conservava la 12a plaça. L’accés al Top24 els va aconseguir en el 19è lloc i ja en la segona fase, malgrat donar-ho tot, només va poder escalar dos graons fins a esdevenir 17è de la general final. En el següent enllaç es pot consultar tota la seva trajectòria a Mèxic.

Reconegut pels esportistes
L’èxit de Montfort s’ha de posar en context tenint present la seva llarga inactivitat fins fa poques setmanes i d’acord a la presència de 64 participants provinents de tot el món. Entre ells el representant espanyol, José Ignacio Estévez, que va acabar en 49a posició. La victòria va correspondre a l’estatunidenc Jakob Butturff, que va derrotar en la final el colombià Óscar Rodríguez (246-201). L’actuació del barceloní no va passar inadvertida pels seus rivals i va ser guardonat amb el premi Sportman, que s’atorga per votació a l’esportista més simpàtic o que ha agradat més per algun motiu.

Remuntada de mèrit
Pel que fa a Ingrid Julià, que debutava en una Copa del Món, va pagar un mal inici, producte de la dificultat d’adaptació a una competició única en el món del Bowling. A partir de la segona sèrie, però, ja es va retrobar amb el seu joc -la va tancar en 31è lloc- i, en la tercera, va culminar una remuntada de molt mèrit, situant-se en una 24a posició provisional que li donava la classificació. Al final, durant les últimes 6 partides, va descendir fins a la 28a plaça, que tampoc no està tan lluny de la millor classificació històrica d’una catalana: la 21a de Cristina Sanz de l’any passat. També va mantenir la tradició de superar sempre la representant espanyola, ja que Raquel Mir va ser 31a. El triomf va correspondre a la filipina Krizziah Lyn Tabora per 236-191, en la final contra la malàisia Siti Safiyah Amirah Abdul Rahman. La trajectòria de Julià al complet es pot consultar a través d’aquest enllaç.