10.11.17

“Jugar per Catalunya el motiva”, l’article de la premsa mexicana sobre Lluís Montfort, participant en la Copa del Món de Bowling

El català, recentment classificat per al Top24, descriu al rotatiu ‘El Imparcial’ la situació del nostre país des del punt de vista de l’esport

El món sencer està pendent de la situació política a Catalunya i què millor que disposar d’un testimoni de primera mà per conèixer el nostre punt de vista. Tot aprofitant que la Copa del Món Qubica-AMF s’està disposant a Hermosillo, el diari mexicà El Imparcial ha recollit les declaracions d’un dels dos representants que hi té la Federació Catalana de Bitlles i Bowling, Lluís Montfort, que ha donat la seva opinió des del punt de vista de l’esport. Personatge interessant des de diversos vessants, tal com va deixar clar en una entrevista recent a seleccions.cat -s’ha classificat pel Top24 del torneig, ha tornat a competir després d’un llarg període d’inactivitat i compagina la tasca esportiva amb la seva professió de DJ a la discoteca Be Disco, de Molins de Rei-, ha explicat la diferència abismal que existeix entre competir per Catalunya o fer-ho per Espanya, i que l’actual repressió per part del govern de Madrid accentua encara més el sentiment.

“Quan jugava campionats del món o campionats europeus amb la selecció espanyola, et sóc sincer, com no tinc aquest patriotisme boig per Espanya, sentia que jugava per a mi. Volia guanyar la medalla jo, no és que la volgués guanyar per un país. No obstant això, aquesta vegada que estic jugant per Catalunya, i especialment ara que la situació política està tan tibant i tinc tants missatges de la gent, és la primera vegada que sento 6 milions de persones donant-me suport”, ha comentat Montfort al rotatiu. També ha volgut deixar clar que en cap cas es tracta d’una qüestió d’odi a Espanya“ens sentim catalans per sobre de qualsevol altra cosa. Simplement tenim un desig legítim de tornar a tenir una nació pròpia”, diu-, sinó de veure coaccionada la pròpia identitat: “Ens qüestionen perquè parlem en català”. El barceloní afegeix que, entre els esportistes catalans que han competit per Espanya, la majoria preferiria fer-ho sota els colors de la senyera.

En el vessant esportiu, Lluís Montfort intentarà avui classificar-se per la fase final de la Copa del Món, després d’haver accedit al Top24 des de la 19a plaça. L’altra representant catalana, Ingrid Julià ha quedat fora per només 4 llocs, ja que ha acabat en la 28a posició final. Abans de l’última jornada de la primera fase era 24a però, tenint present que era el torneig del seu debut, i el seu discret inici de dilluns, el fet d’haver conservat opcions fins al final també és molt remarcable.

Consulta l’article sencer del diari El Imparcial a través d’aquest enllaç.