09.11.17

Conrad Navarro i Martí Rusiñol, representaran Catalunya en l’europeu indoor de BikeTrial d’aquest cap de setmana

Els dos pilots acumularan experiència durant la competició, que tindrà lloc al Centre d’Exposicions de Brno, a la República Txeca

Catalunya estarà representada per dos pilots en l’europeu indoor de BikeTrial, que tindrà lloc durant aquest cap de setmana a Brno (República Txeca). Conrad Navarro participarà dissabte en la categoria Minime, mentre que Martí Rusiñol ho farà diumenge en la Benjamin. Tots dos estan fent un bon final de temporada i poden tenir opcions de fer uns bons resultats, després d’haver-se classificat en 9a i 8a posició, respectivament, en el mundial de Pujalt (Anoia). Al Campionat de Catalunya, van acreditar la segona posició en les seves categories. Tot i això, tal com apunta el tresorer de la Unió Catalana de BikeTrial, Jordi Casablanca, no tenen cap més pressió que la d’agafar rodatge internacional: “Tot i la seva edat, volem que sigui una experiència més viscuda i un aprenentatge per mes endavant”.

Participació limitada
El Campionat d’Europa indoor -que té aquest nom perquè utilitza obstacles artificials, més que no pas perquè se celebri a porta tancada- arriba en el tram final de la temporada i en un escenari al qual només es pot arribar en avió des de molts països. Això ha reduït la participació catalana i la de la majoria d’altres federacions reconegudes en comparació, per exemple, a la del Campionat del Món del mes d’agost a Catalunya. Tenint en compte aquest factor, i que els obstacles artificials tendeixen a igualar les capacitats dels pilots, Navarro i Rusiñol poden estar davant d’una bona oportunitat. El primer perquè està acabant la temporada molt millor de com la va començar i el segon, perquè està en l’últim any a la categoria Benjamin i tindrà a favor seu l’experiència acumulada.

Decisions federatives
La delegació catalana la completaran el president de la Unió Catalana de BikeTrial, Josep Abant, i el tresorer, Jordi Casablanca, que dissabte assistiran a l’assemblea general d’associacions membres de la BikeTrial International Union. “Es tractaran possibles canvis per dinamitzar el nostre esport i fer-lo més senzill. Una de les propostes serà establir com a normal el sistema de final que vam fer servir per al mundial de Pujalt, que va ser extraordinari per a la cobertura televisiva i el seguiment de prop de la competició, ja que es veu perfectament qui va guanyant”, explica Abant, que recorda que Catalunya no només té “veu i vot” en aquesta modalitat esportiva, sinó que també, moltes vegades, acaba “marcant el ritme” de la seva evolució.

Cobertura en directe
L’europeu indoor de BikeTrial tindrà lloc al Centre d’Exposicions de Brno. Demà divendres hi ha prevista la presentació dels equips participants. La competició es podrà seguir per streaming a través del següent enllaç de Facebook.