07.11.17

La selecció catalana que disputarà el mundial de futbol sala femení de Balaguer, pràcticament definida

El seleccionador, Christian Roldan, no decidirà quina de les 13 jugadores descartarà fins a la setmana de la inauguració, el dia 19

La selecció catalana femenina de futbol sala està encarant la recta final de la preparació per al mundial de Balaguer, que tindrà lloc del 19 al 25 de novembre. El seleccionador, Christian Roldan, té pràcticament definida la plantilla de 12 jugadores que afrontarà l’esdeveniment, però a hores d’ara prefereix mantenir en la convocatòria una suplent per “per mantenir fins a l’últim moment la decisió i per prevenir el risc de lesions”. D’aquesta manera, en l’entrenament doble d’aquest diumenge a Alcarràs hi van participar 13 futbolistes i en el següent, també diumenge i de caràcter doble, es mantindrà el mateix nombre d’efectius. Serà una jornada de convivència que inclourà sessions de vídeo i de teoria, i on ja es repartirà la roba oficial de joc, de passeig i d’entrenament.

Les 13 escollides
De moment, la llista d’escollides és la següent: Carlota Gregori (Jovents Balaguer), Olga Parisé i Adriana Garcia (Celler de l’Arnau), Laura Sugrañes, Susana Mallen, Laia Peries, Anna Herrando i Raquel Cortés (Teià F5), Maria Visa i Elba Unzue (Alta Segarra), Alma Cruz i Carlota Planas (CFS Alcarràs-Fraga Futsal) i Cristina Iglesias (Manuel Blancafort). Ja la setmana de la inauguració del mundial, el dijous 16 de novembre, la selecció ja es concentrarà definitivament a Lleida i és previst que Roldan estableixi la convocatòria de 12 definitiva.

L’inici serà clau
La inauguració del mundial de Balaguer està programada el diumenge 19 de novembre a les sis de la tarda però, ja abans d’aquesta hora, es disputaran partits. La selecció catalana debutarà aquell mateix dia a dos quarts de vuit de la tarda contra França i l’endemà dilluns (20 h) ja s’enfrontarà a l’Argentina. Per tant, el calendari ha determinat que la selecció francesa sigui la que disposi d’un dia de descans entre partit i partit. Christian Roldan ja va alertar el dia del sorteig que aconseguir la primera plaça de grup serà decisiu per afrontar els hipotètics quarts de final i, fins i tot, la semifinal, d’acord als emparellaments previstos. L’eliminatòria entre primers i segons de grup serà el dijous, dia 23, mentre que l’ordre del podi es resoldrà el 24 (divendres) i 25 (dissabte) de novembre.

EL CALENDARI

Jornada 1. Diumenge, 19 de novembre

Grup A
Suïssa-Taiwan
Grup B
Catalunya-França
Grup C
Colòmbia-Sud-àfrica.
Grup D
Paraguai-Austràlia

Jornada 2. Dilluns, 20 de novembre

Grup A
Brasil-Taiwan
Grup B
Catalunya-Argentina
Grup C
Colòmbia-Itàlia
Grup D
Paraguai-Estats Units

Jornada 3. Dimarts, 21 de novembre

Grup A
Brasil-Suïssa
Grup B
Argentina-França
Grup C
Itàlia-Sud-àfrica
Grup D
Estats Units-Austràlia

Quarts de final. Dijous, 23 de novembre

1GA-2GB (Partit 1)
1GB-2GA (Partit 2)
1GC-2GD (Partit 3)
1GD-2GC (Partit 4)

Semifinals. Divendres, 24 de novembre

Guanyador Partit 1-Guanyador Partit 3 (Partit 5)
Guanyador Partit-Guanyador Partit 4 (Partit 6)

Finals. Dissabte, 25 de novembre

Tercer lloc (Perdedors Partits 5 i 6)
Final (Guanyadors Partits 5 i 6)