02.11.17

L’Open de Catalunya de físic-culturisme determinarà la selecció catalana que participarà en el mundial de Bordeus

Els classificats en la competició d’aquest dissabte a Pallejà hauran de mantenir l’estat de forma durant tres setmanes

Tal com és habitual durant els últims anys, una competició a la Sala Pal.ladius de Pallejà determinarà els representants de la Federació Catalana de Físic-Culturisme (FCC) en una gran competició internacional. En aquest cas, els millors en l’Open de Catalunya d’aquest dissabte podran participar en el mundial de Bordeus (França) del 25 de novembre. El pesatge tindrà lloc a les dues del migdia i la competició començarà a les quatre, amb les categories habituals: júnior, màster i sènior -amb les corresponents distincions de pes-, fèmines body form, fèmines body figura i fèmines musculades.

Canvis al calendari
En principi estava previst que l’Open de Catalunya es disputés el 15 d’octubre i el mundial, el 4 de novembre, però tot s’ha retardat a causa de les destrosses ocasionades per l’huracà Maria a l’illa de Guadalupe, que havia d’acollir el principal esdeveniment de l’any. Bordeus va prendre el testimoni de manera gairebé improvisada.

Un gran repte físic
En un esport on afinar l’estat de forma és tan decisiu com al físic-culturisme, és clau que les competicions classificatòries i les finals estiguin separades per pocs dies i, en aquest cas, hi haurà tres setmanes de decalatge. L’habitual és que entre els campionats de Catalunya i els europeus i els mundials només hi hagi dues setmanes de diferència o, fins i tot, una. Això vol dir que, amb vista a la gran cita francesa, els esportistes escollits hauran de patir una mica més amb la dieta. En qualsevol cas, però, la disputa a última hora del mundial a Bordeus té una part positiva, i és que la proximitat permetrà que la delegació catalana sigui més nombrosa que no pas ho hagués estat a Guadalupe. L’elecció de la convocatòria serà objectiva i seguirà escrupolosament l’ordre dels resultats en l’Open de Catalunya d’aquest dissabte.