31.10.17

Lluís Montfort i Ingrid Julià inicien aquest cap de setmana la seva participació en la Copa del Món Qubica-AMF

Tots dos es van guanyar l’accés a la competició, que es disputa a Hermosillo (Mèxic), en imposar-se al Campionat de Catalunya de Bowling

Hermosillo (Mèxic) serà l’escenari, del 4 al 12 de novembre, de la 53a edició de la Copa del Món Qubica-AMF de Bowling. Per desè any consecutiu, la Federació Catalana de Bitlles i Bowling (FCBB) hi serà representada com a membre de ple dret i, curiosament, la delegació catalana tornarà a l’escenari on va fer el seu debut internacional, ja que la competició del 2008 va tenir lloc en la mateixa localitat mexicana. Els representants catalans seran Lluís Montfort i Ingrid Julià, que van certificar la seva classificació en guanyar el Campionat de Catalunya del mes de setembre. Tots dos estan vinculats al Vallès Oriental. Montfort és de Barcelona i forma part del Sweetrade Bowling Club Les Franqueses, mentre que Julià, malgrat competir pel Club Bowling Les Corts de Barcelona, és de Granollers.

Dijous, moment decisiu
Montfort i Julià, acompanyats per la responsable federativa, Roser Romero, viatjaran aquest divendres. Dissabte ja s’aclimataran a la pista, i diumenge portaran a terme els entrenaments oficials i participaran en el control de boles i la inauguració. Romero prendrà part en la reunió de mànagers i Montfort coneixerà els seus rivals en un dels dos grups que es determinaran en el torneig masculí. Dilluns començaran les competicions i el primer moment clau arribarà durant el dijous, que és quan es farà el tall dels 24 primers tant en la categoria masculina com en la femenina. El divendres 10 de novembre es decidiran les semifinals, mentre que els títols es resoldran el dissabte dia 11.

Disposat a fer història
Les expectatives de Lluís Montfort són molt altes malgrat que, tal com va confessar en una entrevista a seleccions.cat, feia força temps que no competia. De llarga experiència internacional, el vallesà pot presumir d’haver conquerit amb Catalunya dues medalles d’or en la Copa del Mediterrani. Els seus objectius seran “acabar per damunt del representant espanyol, passar el tall dels 24 primers i superar el millor resultat de Catalunya en la història de la competició”, que és la 19a plaça de Marcial Ovide del 2010. El seu principal hàndicap serà la inactivitat però intentarà “compensar-ho amb experiència”. L’any 1996, participant amb Espanya, va ser 6è després d’haver arribat a ser 2n l’últim dia.

Una debutant solvent
Pel que fa a l’Ingrid Julià, debutarà en una Copa del Món després d’haver estat a prop de classificar-se en anteriors edicions del Campionat de Catalunya, ja que acreditava més d’una presència al podi. El seu repte serà superar la 21a posició de Cristina Sanz de l’any passat, que és la millor classificació d’una catalana en tota la història. Sanz i Julià són companyes de club i de selecció i han disputat els dos compromisos internacionals per equips de Catalunya d’aquesta temporada, l’Open Storm International 4 Team, a França; i el Swiss International Team Event, a Suïssa. En categoria femenina, històricament, la representant catalana sempre ha superat a l’espanyola i, per tant, Julià procurarà mantenir la tradició.